Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slaba novica za vse, ki na delovnem mestu pijete kavo ali čaj

25. 9. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
racunalnik, kava

V prvem četrtletju 2017 je 69 odstotkov vprašanih prek interneta iskalo informacije o izdelkih ali storitvah, 61 odstotkov jih je bralo novice ali revije. foto: Profimedia

Kakšne nevarnosti prinašajo skodelice, ki jih uporabljate na delovnem mestu?

Bakterije so povsod in nemogoče je živeti v sterilnem svetu. Vseeno pa bi morali poskrbeti vsaj za tiste stvari, na katere lahko vplivamo. Profesor mikrobiologije iz univerze v Arizoni, dr. Charles Gerba, je tako v svojih raziskavah ugotovil, da je kar 90 % skodelic, ki jih ljudje uporabljamo v pisarnah, polnih bakterij. Kar 20 % teh bakterij pa je fakalnih, tistih, ki izvirajo iz iztrebkov. 

Težava naj bi bila predvsem v tem, da skodelice umivamo v skupnih prostorih in v istih pomivalnih strojih, ki pa niso redno in ustrezno čiščeni. Bakterije so v takšnih situacijah velikokrat prisotne in jih z umivanjem dejansko dodajate skodelicam in preostali posodi, ki jo uporabljate. S tem torej dosežete ravno nasprotni učinek. Če recimo brez kave in čaja ne morete, potem je obvezno, da uporabljate svojo lastno skodelico, za katero vedno veste, kje je. Še bolj pomembno pa je, da le-to nosite domov in jo operete v domači kuhinji z vročo vodo in ustreznimi preparati. 

prejšnji članek
Je 20-letna zvezdnica resničnostnih šovov res noseča?
Svet slavnih
Je 20-letna zvezdnica resničnostnih šovov res noseča?
naslednji članek
Zveza dveh nebesnih znakov je vedno kot neizbežna igra usode
Horoskop
Zveza dveh nebesnih znakov je vedno kot neizbežna igra usode