andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

krvavec sneg smučišče smučanje tony Svet24.si

Smuka na Krvavcu tudi za prvomajske praznike

Indira Levak 3 Svet24.si

Indira izza odra uživa v gospodinjskih opravilih ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira razkrila skrivnost iz svoje spalnice

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

Prvi seks: Ko deviška kožica ne popusti …
| V. M.

Prvi seks: Ko deviška kožica ne popusti …

Medtem ko deviška kožica predstavlja sinonim za deviškost, pa se lahko pretrga tudi brez spolnega odnosa. A nekatera dekleta se soočajo tudi z nepravilno raščenim himenom, ki se ne pretrga tako zlahka …

Deviška kožica, ki jo imenujemo tudi himen, je pravzaprav tanko tkivo, ki delno prekriva vaginalno odprtino. Pretrga se lahko že ob izvajanju športnih dejavnosti ali pri uporabi tampona, zato ne drži mit, da se tkivo vda le ob prvem spolnem odnosu.

Foto: Pexels - Včasih je tkivo zgolj nekoliko debelejše, zato je toliko pomembnejše, da si partnerja za uvajanje v svet spolnosti vzameta dovolj časa.

Nepravilno raščena deviška kožica

Nekatere ženske nimajo tanke kožice, himen je lahko denimo debelejši, pojavijo pa se lahko tudi nepravilnosti, kot je premajhno tkivo in tkivo z dvema odprtinama. Majhen odstotek žensk se sooča tudi z nepravilno raščeno deviško kožico, ki vaginalne odprtine ne prekriva le delno, pač pa se razrašča čez celotno odprtino. Težavo imenujemo neperforiran oz. zaprt himen, nevšečnost pa se običajno odkrije še pred prvo menstruacijo. Zaradi zaprte vaginalne odprite namreč menstrualna kri ne more iztekati, zato je potrebna manjša, nezahtevna operacija. Pojav je zelo redek, zato je odveč prehitro sklepanje, v kolikor kožica pri prvih spolnih poskusih ne popusti pritiskom. Včasih je tkivo zgolj nekoliko debelejše, zato je toliko pomembnejše, da si partnerja za uvajanje v svet spolnosti vzameta dovolj časa, predvsem pa, da dekle ne čuti strahu in pritiskov, saj lahko slednje vodi zgolj v bolečo izkušnjo.

Morda vas zanima tudi: Krvavite med spolnim odnosom?