pia zemljič Odkrito.si

Huda poškodba znane slovenske igralke

Angelina Jolie Svet24.si

Zvezdniki, ki imajo zelo zanimive skrite talente

novaandreja Petisvet.si

Astro nasveti: od 10.12. do 16.12.2018

dete, dojenček, bolnišnica Svet24.si

Starša podhranjenega 10-mesečnega dojenčka ...

sneg, sani, termometer, zima Svet24.si

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ...

jernej kozan Njena.si

Zmagovalec Talentov po Hrvaški osvaja še Nemčijo

nina pušlar Njena.si

Razkrita skrivnost Nine Pušlar

S čim v prehrani nadomestiti jajca
| M.R./Bodi zdrava

S čim v prehrani nadomestiti jajca

Bistvo razlik med različnimi tipi rej je prostor, ki ga imajo kokoši na voljo., Časopis Svet24

Če prehajate na vegansko hrano, imate doma alergika, ste med pripravo jedi preprosto ugotovili, da nimate jajc, jih je morda premalo ali pa so pokvarjena, ni problema. Predstavljamo vam nekaj naravnih nadomestkov, ki jih boste lahko s pridom uporabili.

Za polpete in paniranje

Sojina moka

Žlico sojine moke zmešajte z 2–3 žlicami vode, kar je primerno za vezavo pri receptih z majhno količino jajc, a ne pri biskvitih in narastkih.

Laneno seme

Žlico lanenih semen zmešajte s tremi žlicami vroče vode, pustite nabrekati deset minut in nato penasto stepite. Mešanica se uporablja kot nadomestek jajc pri pripravi vafljev, palačink, kruhkov in piškotov ter za vezavo polpet. Ni pa primerna za klasične jajčne jedi ter za rahljanje in vzhajanje.

Surovi krompir

Surov in zelo drobno nastrgan krompir lepo poveže zmes za polpete.

Za vzhajanje

Kokosovo mleko

Zmešajte dve veliki žlici in dve čajni žlički kokosovega mleka z eno čajno žličko pecilnega praška.

Olje

Za nadomestilo enega jajca zmešajte 1,5 velike žlice rastlinskega olja, 1,5 velike žlice vode in 1 čajno žličko pecilnega praška.

Mineralna voda

Za vsako manjkajoče jajce nadomestite ¼ tekočine iz recepta z mineralno vodo.

Jabolčni kis

Zmešajte veliko žlico jabolčnega kisa in čajno žličko pecilnega praška. Takšna mešanica testo zrahlja.

Semena chia

Žlico semen chia zmešajte s tremi žlicami vode in pustite nabrekati petnajst minut. Z njimi nadomestite jajce pri peki kruha in mafinov.