jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

S čim v prehrani nadomestiti jajca
| M.R./Bodi zdrava

S čim v prehrani nadomestiti jajca

Bistvo razlik med različnimi tipi rej je prostor, ki ga imajo kokoši na voljo., Časopis Svet24

Če prehajate na vegansko hrano, imate doma alergika, ste med pripravo jedi preprosto ugotovili, da nimate jajc, jih je morda premalo ali pa so pokvarjena, ni problema. Predstavljamo vam nekaj naravnih nadomestkov, ki jih boste lahko s pridom uporabili.

Za polpete in paniranje

Sojina moka

Žlico sojine moke zmešajte z 2–3 žlicami vode, kar je primerno za vezavo pri receptih z majhno količino jajc, a ne pri biskvitih in narastkih.

Laneno seme

Žlico lanenih semen zmešajte s tremi žlicami vroče vode, pustite nabrekati deset minut in nato penasto stepite. Mešanica se uporablja kot nadomestek jajc pri pripravi vafljev, palačink, kruhkov in piškotov ter za vezavo polpet. Ni pa primerna za klasične jajčne jedi ter za rahljanje in vzhajanje.

Surovi krompir

Surov in zelo drobno nastrgan krompir lepo poveže zmes za polpete.

Za vzhajanje

Kokosovo mleko

Zmešajte dve veliki žlici in dve čajni žlički kokosovega mleka z eno čajno žličko pecilnega praška.

Olje

Za nadomestilo enega jajca zmešajte 1,5 velike žlice rastlinskega olja, 1,5 velike žlice vode in 1 čajno žličko pecilnega praška.

Mineralna voda

Za vsako manjkajoče jajce nadomestite ¼ tekočine iz recepta z mineralno vodo.

Jabolčni kis

Zmešajte veliko žlico jabolčnega kisa in čajno žličko pecilnega praška. Takšna mešanica testo zrahlja.

Semena chia

Žlico semen chia zmešajte s tremi žlicami vode in pustite nabrekati petnajst minut. Z njimi nadomestite jajce pri peki kruha in mafinov.