andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

krvavec sneg smučišče smučanje tony Svet24.si

Smuka na Krvavcu tudi za prvomajske praznike

Indira Levak 3 Svet24.si

Indira izza odra uživa v gospodinjskih opravilih ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira razkrila skrivnost iz svoje spalnice

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

Huda napaka: Ta živila bi morali pred kuhanjem oprati, pa jih ne
| K.M.

Huda napaka: Ta živila bi morali pred kuhanjem oprati, pa jih ne

Večina ljudi v svojih kuharskih podvigi pozabi na eno ključno stvar, pred kuhanjem ne operejo določenih živil, ki bi jih morali.

Določena živila iz konzerv

Tunine iz konzerve seveda pred kuhanjem ni mogoče oprati, bi pa ta postopek morali storiti z grahom, čičeriko, fižol in predvsem preostalo zelenjavo iz konzerve. 

Oreščki v vrečki

Tudi mandeljni, orehi, indijski oreščki. Res je, da se te kombinacije velikokrat zaužije za malico in so v takšnem primeru odlična alternativa. Ampak, kako veste, kje so bili ti plodovi, preden so svoje mesto našli v plastični vrečki? In po drugi strani, koliko časa so bili v tej vrečki in ali je res zdrava? Operite le količino oreščkov, ki jo boste pojedli, oziroma jo boste porabili za kuhanje. 

Suho sadje

Ali ste vedeli, da suho sadje uvrščajo med najbolj umazana živila? To predvsem velja za suho sadje, ki ga lahko kupujete "na kilo", saj je pri le-tem zelo vprašljiv prevoz in samo shranjevanje. Poleg tega, da ga je potrebno dobro oprati, strokovnjaki celo priporočajo, da ga pred uporabo nekoliko namočite, saj s tem iz njega odstranite določene toksine snovi. 

Foto: Profimedia

Vsako sadje in zelenjavo

Ne glede na to, ali ima sadje ali zelenjava užitno ali neužitno kožo in ali to odstranite ali ne, čisto vsakega je treba pred kuhanjem ali uživanjem oprati. Najbolj pomembno je to seveda pri živilih, kjer boste zaužili tudi kožo, še večkrat pa na ta postopek pozabimo pri pomarančah, mandarinah ...