kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako v 24 urah premagati prehlad?

18. 10. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
Prehlad

foto: Profimedia

Smo sredi sezone prehladov, le-ti pa resnično nikoli niso dobrodošli!

Spreminjajoče vremenske razmere so krive za to, da smo padli v vrtinec hudih prehladov, nad katerimi pa nihče ni pretirano navdušen. Velikokrat predstavljajo nadležno nadlogo, še huje pa je, ko morate kljub hudemu kihanju in smrkanju vseeno oditi v službo, saj delo preprosto ne bo čakalo. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, s katerimi lahko nadležen prehlad premagate v že 24 urah.

Pijte veliko količine! Vemo, da je je pitje tekočine, predvsem naravne vode, že tako zelo izpeto, da že skoraj zveni kot mit, a je le-to vseeno ključnega pomena za zdravje, dobro počutje in tudi lepoto. Vseeno se izogibajte sladkim pijačam in mleku, saj lahko vaše stanje le poslabšajo. V telo vnesite predvsem veliko vode, zališčnih napitkov ali pa kakšne naravne čaje. Napitek iz kamilic, limone, žajblja al ingverja tudi naravno zdravijo vnetja v grlu in sluznici ter pomagajo pri čiščenju dihalnih poti. 

Zaužijte dovolj vitamina C. Čeprav številni trdijo, da imata 2 pomaranči dovolj vitamina C za dnevne potrebe človeka, nastane problem, saj ljudje kljub temu teh dveh pomaranč ne zaužijejo. Predvsem v času prehlada in drugih bolezni pa morate poskrbeti, da boste v telo vnesli dovolj zdravilnega vitamina. Z njem se borite predvsem proti vnetjem, v telo pa vitamin vnašajte na naraven način. Pojejte veliko jagodičevja, citrusov, brokolija in paprik. 

Pojdite v naravo! Predvsem, če je vreme sončno, poskrbite za to, da boste kljub prehladu dovolj časa preživeli v naravi. Vaše telo mora dobiti dovolj vitamina D, zanj pa bo poskrbelo predvsem sonce. Tudi če je prehlad zelo hud, bodite vsaj 15 minut v naravi in se nadihajte svežega zraka. 

Kaj še lahko naredite? Pojejte krožnik domače juhe brez umetnih dodatkov. Najboljša je recimo goveja skuhana iz mesa in kosti. Jejte zdravo in naravno ter se predvsem spočite po svojih najboljših močeh! 

prejšnji članek
Zvezdnik Dragih sosedov ponosen na sina
Svet slavnih
Zvezdnik Dragih sosedov ponosen na sina
naslednji članek
Težave s prhljajem? Poskusite to!
Moda&Lepota
Težave s prhljajem? Poskusite to!
#obraziavenija
obraziavenija