testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nočni krči? Pomagajte si s sokom vloženih kumaric!

4. 10. 2023; 03.00
Avtor: V. M.
Tekočina kakopak ni tako okusna kot vaš najljubši napitek, a je vredno stisniti zobe. Pomaga namreč pri težavah z mišičnimi in menstrualnimi krči, krepi črevesno floro, izboljšuje prebavo, vpliva pa tudi na hitrejše topljenje kilogramov.

Z domačo metodo nad krče v mišicah. foto: Profimedia

Pozitivne učinke kisle tekočine, v kateri se namakajo vložene kumarice, zelo dobro poznajo športniki. Sok kislih kumaric je namreč izjemno bogat z elektroliti, zaradi česar predstavlja dragocen napitek pred in po naporni vadbi.

A to ni edina dobrobit, ki jo gre pripisati kumaričnem soku. Vsebuje namreč veliko kalija, ki učinkovito preprečuje nastajanje krčev v mišicah. Mišični krči se lahko pojavijo zaradi motenj v prekrvavitvi, pri čemer pa si lahko pomagamo s tekočino kislih kumaric. Kot navajajo znanstveniki, omenjena tekočina stimulira ionske kanale v ustih, požiralniku in v želodcu, da pošljejo signal do osrednjega živčnega sistema, ki umiri pretirano aktivne nevrone.

Da bi torej zmanjšali neprijeten pojav, ki vam krati nočni spanec, si konec dneva le privoščite merico kumaričnega soka. Nenazadnje je glavna sestavina kis oz. ocetna kislina, ki pozitivno vpliva na telo in prebavo. Tekočina predstavlja tudi raznolik izvor antioksidantov, ki okrepijo imunski sistem in preprečujejo škodo, ki bi jo sicer lahko povzročili škodljivi prosti radikali.

Zatorej, na zdravje!

prejšnji članek
Ko je utrujenost daljša od šestih mesecev
Zdravje
Ko je utrujenost daljša od šestih mesecev
naslednji članek
Tanja Žagar razvnela množico v ljubljanskem BTC
Moda&Lepota
Tanja Žagar razvnela množico v ljubljanskem BTC