alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Nočni krči? Pomagajte si s sokom vloženih kumaric!
| V. M.

Nočni krči? Pomagajte si s sokom vloženih kumaric!

Profimedia

Tekočina kakopak ni tako okusna kot vaš najljubši napitek, a je vredno stisniti zobe. Pomaga namreč pri težavah z mišičnimi in menstrualnimi krči, krepi črevesno floro, izboljšuje prebavo, vpliva pa tudi na hitrejše topljenje kilogramov.

Foto: Profimedia - Z domačo metodo nad krče v mišicah.

Pozitivne učinke kisle tekočine, v kateri se namakajo vložene kumarice, zelo dobro poznajo športniki. Sok kislih kumaric je namreč izjemno bogat z elektroliti, zaradi česar predstavlja dragocen napitek pred in po naporni vadbi.

A to ni edina dobrobit, ki jo gre pripisati kumaričnem soku. Vsebuje namreč veliko kalija, ki učinkovito preprečuje nastajanje krčev v mišicah. Mišični krči se lahko pojavijo zaradi motenj v prekrvavitvi, pri čemer pa si lahko pomagamo s tekočino kislih kumaric. Kot navajajo znanstveniki, omenjena tekočina stimulira ionske kanale v ustih, požiralniku in v želodcu, da pošljejo signal do osrednjega živčnega sistema, ki umiri pretirano aktivne nevrone.

Da bi torej zmanjšali neprijeten pojav, ki vam krati nočni spanec, si konec dneva le privoščite merico kumaričnega soka. Nenazadnje je glavna sestavina kis oz. ocetna kislina, ki pozitivno vpliva na telo in prebavo. Tekočina predstavlja tudi raznolik izvor antioksidantov, ki okrepijo imunski sistem in preprečujejo škodo, ki bi jo sicer lahko povzročili škodljivi prosti radikali.

Zatorej, na zdravje!

Foto: Profimedia