horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 22. septembra

marija1 Svet24.si

»Pri 72 sem v boljši kondiciji kot kadarkoli ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

ivana sundov Njena.si

Ivana Šundov v hudih bolečinah

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

Redite se lahko zaradi te ključne napake!
| V. M.

Redite se lahko zaradi te ključne napake!

Kilogrami, Profimedia

Se jezite, ker se kilogrami kopičijo, čeprav pazite, kaj jeste in skrbite za gibanje?

Ste pokimali? No, morda se ne gibate tako, kot bi bilo potrebno, a pri hrani ste precej bolj pazljivi. Zakaj se torej kilogrami kopičijo? Zdaj pa bodite čisto iskreni – koliko vode popijete na dan? Če vsota popitih kozarcev ne zajema dveh litrov, potem je vaš odgovor na dlani. Kilogrami se pičijo tudi zato, ker ne pijete dovolj vode. Morda niste vedeli, a manj kot pijete, bolj bo slednje vplivalo na povečanje zalog maščobe. Zatorej si zapomnite, da je pitje vode ključnega pomena, saj telesu pomaga akumulirati maščobo.

Premalo zaužite vode kakopak vpliva tudi na vaš metabolizem. Če ne pijete dovolj, je torej zelo počasen, kar vpliva tudi na vašo težo. Nikar ne pozabite, da je hitrost presnove odvisna od tega, kako hidrirano je vaše telo.

Pri zmanjševanju obrokov si lahko učinkovito pomagate z vodo. Tisti, ki ne pijejo dovolj, namreč občutno več pojedo. Če torej pred obrokom zaužijete kozarec vode, boste veliko manj pojedli, kar se bo poznalo tudi na tehtnici. Pri testiranju uživanja vode pred obrokom so v neki raziskavi ugotovili, da so testiranci zaužili do 90 ostotkov manj kalorij kot tisti, ki so pitje vode zanemarili.