ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

luka doncic Svet24.si

Lukova Anamarija udeležena v prometni nesreči

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

Kaja Rušnov Njena.si

Razočarani talenti zapustili pevski šov

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Redite se lahko zaradi te ključne napake!
| V. M.

Redite se lahko zaradi te ključne napake!

Se jezite, ker se kilogrami kopičijo, čeprav pazite, kaj jeste in skrbite za gibanje?

Ste pokimali? No, morda se ne gibate tako, kot bi bilo potrebno, a pri hrani ste precej bolj pazljivi. Zakaj se torej kilogrami kopičijo? Zdaj pa bodite čisto iskreni – koliko vode popijete na dan? Če vsota popitih kozarcev ne zajema dveh litrov, potem je vaš odgovor na dlani. Kilogrami se pičijo tudi zato, ker ne pijete dovolj vode. Morda niste vedeli, a manj kot pijete, bolj bo slednje vplivalo na povečanje zalog maščobe. Zatorej si zapomnite, da je pitje vode ključnega pomena, saj telesu pomaga akumulirati maščobo.

Premalo zaužite vode kakopak vpliva tudi na vaš metabolizem. Če ne pijete dovolj, je torej zelo počasen, kar vpliva tudi na vašo težo. Nikar ne pozabite, da je hitrost presnove odvisna od tega, kako hidrirano je vaše telo.

Pri zmanjševanju obrokov si lahko učinkovito pomagate z vodo. Tisti, ki ne pijejo dovolj, namreč občutno več pojedo. Če torej pred obrokom zaužijete kozarec vode, boste veliko manj pojedli, kar se bo poznalo tudi na tehtnici. Pri testiranju uživanja vode pred obrokom so v neki raziskavi ugotovili, da so testiranci zaužili do 90 ostotkov manj kalorij kot tisti, ki so pitje vode zanemarili.