i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Redite se lahko zaradi te ključne napake!
| V. M.

Redite se lahko zaradi te ključne napake!

Kilogrami, Profimedia

Se jezite, ker se kilogrami kopičijo, čeprav pazite, kaj jeste in skrbite za gibanje?

Ste pokimali? No, morda se ne gibate tako, kot bi bilo potrebno, a pri hrani ste precej bolj pazljivi. Zakaj se torej kilogrami kopičijo? Zdaj pa bodite čisto iskreni – koliko vode popijete na dan? Če vsota popitih kozarcev ne zajema dveh litrov, potem je vaš odgovor na dlani. Kilogrami se pičijo tudi zato, ker ne pijete dovolj vode. Morda niste vedeli, a manj kot pijete, bolj bo slednje vplivalo na povečanje zalog maščobe. Zatorej si zapomnite, da je pitje vode ključnega pomena, saj telesu pomaga akumulirati maščobo.

Premalo zaužite vode kakopak vpliva tudi na vaš metabolizem. Če ne pijete dovolj, je torej zelo počasen, kar vpliva tudi na vašo težo. Nikar ne pozabite, da je hitrost presnove odvisna od tega, kako hidrirano je vaše telo.

Pri zmanjševanju obrokov si lahko učinkovito pomagate z vodo. Tisti, ki ne pijejo dovolj, namreč občutno več pojedo. Če torej pred obrokom zaužijete kozarec vode, boste veliko manj pojedli, kar se bo poznalo tudi na tehtnici. Pri testiranju uživanja vode pred obrokom so v neki raziskavi ugotovili, da so testiranci zaužili do 90 ostotkov manj kalorij kot tisti, ki so pitje vode zanemarili.