ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! Videla jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Ključna napaka: ni pitje vsakega čaja dobro za vsako težavo
| K.M.

Ključna napaka: ni pitje vsakega čaja dobro za vsako težavo

Splošno gledano pitje vsakega čaja ne pozdravi bolezni, izbira je tu zelo pomembna.

Čaji so lahko zelo okusni, a so hkrati tudi dober zaveznik v borbi proti zimskim boleznim, saj izboljšujejo imunski sistem. Vseeno pa to ne velja za čaje iz filter vrečk, ki so največkrat v uporabi, njihovo delovanje v obliki 'zdravila' je namreč preslabo, lahko pa so celo škodljivi. Hkrati pa je nekatere resnično zdrave čaje zelo težko kupiti v vreči. Primer je tudi bezgov čaj, ki pospešuje cirkulacijo krvi v telesu, povzroča znojenje in čisti organizem od znotraj. 

Bezgov čaj koristi za zdravljenje prehladov, gripe, bronhitisa, kašlja, začetek upada pljuč, astme in drugih oblik težkega dihanja. Cvetovi bezga pomagajo pri izkašljevanju in povzročajo znojenje, kar pa pomeni, da se s pitjem bezgovega čaja lahko borite z visoko temperaturo. Na ta način pa vaše telo tudi izloča toksine iz telesa. 

Foto: Profimedia

Šipkov čaj osvežuje, stimulira metabolizem in razgrajuje maščobne celice. Polen je vitaminov C in B2 ter številnih antioksidantov. Hkrati pa tudi ta čaj služi kot zdravilu pri prehladih in gripi. 

Čaj hibiskusa je vir vitamina C in flavonoida, ki pomaga pri detoksikaciji. Zmanjšuje občutek napihnjenosti ter absorbacijo maščobe in sladkorja. 

Čaj šentjanževke je odličen naravni antidepresiv. Pitje je še posebej priporočljivo v temnih zimskih dnevih, ko je občutek depresije še večkrat prisoten.