loterija loto žogice žrebanje Svet24.si

Zadel šestico in kmalu izvedel, da mu ne bodo ...

surreal-402829 Dobra karma

Ob smrti svoje nevarne želje vzamemo žive s seboj

železniška proga_tiri_vlak_opozorilo Svet24.si

Tragedija na glavni ljubljanski železniški ...

trenirka, reševanje-v-gorah, triglav, športni-copati, podhlajen Svet24.si

FOTO: Tujec tako (ne)opremljen na Triglav, sledili...

smeh Dobra karma

Obstajajo tri besede, ki takoj razkrinkajo lenuha

žagar, arnej Njena.si

Tanja in Arnej presenetila z razkritjem!

kmetija2019 Njena.si

Jan nam je razkril, kaj se dogaja med njima

Ta vsakdanja rastlina lahko ustavi vaše smrčanje
| K.M.

Ta vsakdanja rastlina lahko ustavi vaše smrčanje

Tudi vas moti partnerjevo smrčanje? Morda se rešitev skriva v rastlinah, ki jih imate v svojem domu., Profimedia

Poleg tega, da je odlična okrasna rastlina, lahko zaradi svoje rasti tudi zmanjša oziroma popolnoma ustavi vaše smrčanje.

Poznamo številne rastline, katerih vloga ni zgolj okrasitev vašega doma, ampak imajo tudi zdravstveni vpliv na vas, vaše telo in predvsem zdravje vaših dihalnih poti. Zdravju blagodejne rastline lahko najdete tako na domačem vrtu kot tudi na okenskih policah svoje dnevne sobe. Čeprav so nekatere okrasne rastline lahko tudi strupene, pa vam tokrat predstavljamo rastlino, ki že s samim obstojem v vašemu domu zelo blagodejno vpliva na vaše dihalne poti, predvsem pa zmanjšuje raven vašega, ali partnerjevega, smrčanja. Za piko na i pa je zaradi svojega videza še odličen dodatek k vašemu domu. 

Gre za okrasno rastlino ananas, ki dejansko proizvede pravi mali ananas, samo da gre za zelo miniaturno različico, ki pa je, ko dozori, vseeno okusna. Načeloma pa gre seveda za okrasno rastlino, ki v vašo dnevno sobo prinese vzdušje tropov. Uvršča se v skupino rastlin poimenovanih Bromelijevke, med katere spada kar nekaj razširjenih vrst, kot so Guzmania, Vriesea, Tilandsia, Aechmea in druge. Predvsem ananas pa je v tujini v zadnjih dneh postal zelo priljubljen, saj so znanstveniki (NASA) ugotovili, da gre za eno izmed najbolj zdravilnih rastlin, ki jo lahko umestite v svoj dom. 

Foto: Profimedia - Okrasno rastlino ananas lahko kupite tudi v Sloveniji in jo umestite v svoj dom.

Trdijo namreč, da okrasna rastlina ananas proizvaja občutno več kisika in tako močno izboljšuje ozračje v vašem domu, kar pa pomeni, da pomaga tudi k boljšemu in tišjemu spancu. Predvsem, če za vaše smrčanje niso krive kakšne hujše zdravstvene težave. Boljši zrak pa na splošno predstavlja boljše pogoje za bolj zdravo življenje. Ob tem strokovnjaki svetujejo, da rastlino namestite v svoji spalnici, primerna pa je tudi za dnevne sobe, kjer ljudje radi zaspijo. 

Ob tem morate biti zgolj pozorni, da je rastlina v prostoru, kjer bo najnižja temperatura minimalno 16-18°C, najvišja pa ne bi smela preseči 32°C. Plod rastline se lahko razvija tja do 24 mesecev, najboljša stvar pri vsem skupaj pa je, da je sam miniaturen ananas tudi užiten.