ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! Videla jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Zimske počitnice v sosednji Avstriji
| Oglasno sporočilo

Zimske počitnice v sosednji Avstriji

Katschberg
Zimski dopust kot iz slikanice 

Avstrijski Katschberg, je ena izmed najboljših destinacij za družinski dopust na sončni strani Alp. Smučarsko območje Katschberg-Aineck nudi 70 kilometrov smučarskih stez, široka in pregledna smučišča ter zagotovljeno zasneženost belih strmin.

Večina hotelov na katschbergski višini je neposredno ob smučiščih, dopustnikom, ki prenočujejo v 6 kilometrov oddaljenem kraju Katschberg, pa je na voljo brezplačni smučarski avtobus. Ta jih v samo 10 minutah pripelje neposredno na smučišče, kjer lahko uživajo v petrem programu zimskih doživetij.

www.austria.info, FOTO: Tourismusregion Katschberg Rennweg

Smučarski gori Beljaka, Gerlitzen Alpe in Dreiländereck

Blizu tunela Karavanke se razprostira največje smučarsko območje srednje Koroške Gerlitzen Alpe. Ponaša se s 17 vzpenjačami, z 42 km odlično pripravljenih smučarskih stez in s 15 km smučarskih poti, za najmljaše pa je na voljo otroški snežni park. Bele strmine so široke, na lokaciji je ena najboljših šol smučanja v Avstriji, katere prednost je poučevanje tudi v slovenskem jeziku. Zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja je smučarska zabava zagotovljena od 1. decembra do začetka aprila.

Priporočamo tudi Dreiländereck pri Arnoldsteinu, ki nudi smučarske steze za začetnike in za rekreativne smučarje, zanimive kulinarične možnosti in 8 km dolgo stezo za sankanje. Nasvet: za ljubitelje smučarskih tur in zimske pohodnike sta ravno pravšnja naravni park Dobratsch in Alpen Arena, kjer se lahko tekači na smučeh svoji strasti predajajo tudi pod žarometi.

Željni sprostitve lahko uživate v koroških termah Warmbad-Villach, v najsodobnejšem avstrijskem termalnem svetu doživetij, in na beljaškem adventnem trgu, ki med 17. novembrom in 24. decembrom privablja z drsališčem in tradicionalnimi adventnimi hiškami.
www.austria.info, FOTO: Franz Gerdl


Z drsalkami po Dunaju
Obiskovalcev v božičnem času na Dunaju ne bodo pričakali le kulturni vrhunci, ampak tudi gladke ledene površine njihovega drsalnega društva. Možnost drsanja je zagotovljena v neposredni bližini dunajske koncertne hiše, zato se pozimi v dunajskem mestnem parku iz daljave pogosto sliši koncertna glasba.

FOTO: Drsališče na Dunaju, Rathausplatz (Wien tourismus)

Popolna ledena ploskev
Drsališče z umetnim ledom v centru Dunaja je gladko in lepo urejeno, možnost izposoje drsalk pa je velika. Na tem drsališču drsajo tako začetniki, kot tisti malo bolj izkušeni. Pogled na nekatere drsalce vas bo navdihnil in že kmalu po začetnem nerodnem drsenju bo prišlo na vrsto previdno polzenje po ledu. Korak za korakom se bo vaše drsalno znanje povrnilo in prevzel vas bo občutek sreče!

Punč na trgu
Če potrebujete odmor med drsanjem, se lahko okrepčate na stojnici s punčem na ledu. S kozarčki toplega napitka v rokah, boste lahko v miru pokramljali s športnimi prijatelji.

Foto: Dunaj - FOTO: Drsališče na Dunaju, Rathausplatz (Wien tourismus)

Ledene sanje
Zagotovo vas bodo očarale tudi dunajske ledene sanje. Gre za pisano osvetljene predele drsališča med mestno hišo in gledališčem Burgtheater ter romantične ledene poti, ki se vijejo po sosednjem parku. Preizkusite kulinarične specialitete ob drsališčih pokramljajte s svojimi prijatelji!
www.austria.info