cerar Odkrito.si

Bo zaradi male Maje to počel tudi Miro Cerar?

saturn Svet24.si

Tedenski horoskop: hudoben potencial komaj čaka, ...

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

spela gorselj jok Njena.si

Špela Grošelj v solzah zaradi Gregorja

Omamno dišeča decembrska dekoracija
| Vesna Meško

Omamno dišeča decembrska dekoracija

Dekoracijo lahko popestrite s cimetom in janeževimi zvezdivami, ki se prav tako ponašajo z omamnim vonjem, značilnim za decemberske dni., Profimedia

Naj vaš dnevni prostor objame prijeten vonj po pomarančah in starodavni začimbi, ki nas popelje skozi vrtinec prazničnih spominov. Izdelajte ljubko, preprosto in omamno dišečo namizno dekoracijo.

Kombinacija pomaranč in klinčkov, ki slišijo tudi na ime nageljnove žbice, ustvarja prav posebno noto, ki malce hudomušno požgečka nosnice, a hkrati prebuja praznične spomine na minule decembrske dni. Gre namreč za zimski sadež in božično začimbo, ki mnogo generacij spremlja že od malih nog. Nadaljujte s tradicionalno prepletenimi vonjavami in ustvarite dišeče spomine tudi za vaše najmlajše.

Pretaknjene pomaranče

Kako se lotiti dekoracije iz pomaranč in klinčkov? Povsem preprosto. S pomočjo debelejše šivanke na pomarančno lupino zaznamujte želeni vzorec. Manjši kot bo, manj klinčkov boste potrebovali, če pa mu boste posvetili večjo površino, vas kakopak čaka nekoliko daljše ustvarjanje, potrebovali pa boste tudi več potrpežljivosti.

V luknjice, ki ste jih naredili s šivanko, sedaj zabadajte nageljnove žbice in tako sledite vzorcu, ki ste si ga zamislili. Prav kmalu vas bo pričelo v nosu prijetno ščemeti, skozi luknjice v pomarančni lupini se bo namreč izmuznil omamen vonj in se združil z vonjem klinčkov, ki vsebujejo zavidljivo paleto eteričnih olj.

Lepe decembrski dni vam želi njena.si.