rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

katarina kresal 1 Svet24.si

Nekdanja ministrica Katarina Kresal v vlogi ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

Omamno dišeča decembrska dekoracija
| Vesna Meško

Omamno dišeča decembrska dekoracija

Dekoracijo lahko popestrite s cimetom in janeževimi zvezdivami, ki se prav tako ponašajo z omamnim vonjem, značilnim za decemberske dni., Profimedia

Naj vaš dnevni prostor objame prijeten vonj po pomarančah in starodavni začimbi, ki nas popelje skozi vrtinec prazničnih spominov. Izdelajte ljubko, preprosto in omamno dišečo namizno dekoracijo.

Kombinacija pomaranč in klinčkov, ki slišijo tudi na ime nageljnove žbice, ustvarja prav posebno noto, ki malce hudomušno požgečka nosnice, a hkrati prebuja praznične spomine na minule decembrske dni. Gre namreč za zimski sadež in božično začimbo, ki mnogo generacij spremlja že od malih nog. Nadaljujte s tradicionalno prepletenimi vonjavami in ustvarite dišeče spomine tudi za vaše najmlajše.

Pretaknjene pomaranče

Kako se lotiti dekoracije iz pomaranč in klinčkov? Povsem preprosto. S pomočjo debelejše šivanke na pomarančno lupino zaznamujte želeni vzorec. Manjši kot bo, manj klinčkov boste potrebovali, če pa mu boste posvetili večjo površino, vas kakopak čaka nekoliko daljše ustvarjanje, potrebovali pa boste tudi več potrpežljivosti.

V luknjice, ki ste jih naredili s šivanko, sedaj zabadajte nageljnove žbice in tako sledite vzorcu, ki ste si ga zamislili. Prav kmalu vas bo pričelo v nosu prijetno ščemeti, skozi luknjice v pomarančni lupini se bo namreč izmuznil omamen vonj in se združil z vonjem klinčkov, ki vsebujejo zavidljivo paleto eteričnih olj.

Lepe decembrski dni vam želi njena.si.