kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Raziskava: Takšne so osebe, ki rade pijejo džin …

19. 12. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
dekleta pijejo gin tonik

Kaj pa vi najraje pijete? foto: Profimedia

Je vaša najljubša pijača džin? Dobro, morda vam gre bolj v slast džin tonik, kajne? Če je temu tako, naj vam razkrijemo, kako džin vpliva na vaše počutje in vedenje …

Sodeč po raziskavi, ki so jo izvedli na Univerzi Bangor in londonskem King's Collegeu, so osebe, ki posegajo po ginu znatno bolj seksi od oseb, ki si raje privoščijo vino ali pivo. Nemara se sprašujete, od kje jim takšna ugotovitev, kajne? Gremo lepo po vrsti ...

Raziskovalci so se študije lotili tako, da so anketirali 30 tisoč ljudi iz 21 držav, starih od 18 do 34 let. Poleg glavnega vprašanja, katera je njihova najljubša alkoholna pijača, so jim zastavili še številna vprašanja subtilno vezana na njihove misli in čustva, ki jih prevevajo ob pitju ljube pijače. Odgovori so bili kakopak različni, a vsem ljubiteljem džina so lahko raziskovalci pripisali skupno oznako - sodeč po čustvovanju so jih namreč označili kot seksi osebe.

Slednje ne gre kar pripisati tipu vaše osebnosti, raziskovalci so namreč ugotavljali vpliv posamezne vrste alkohola na čustvovanje. Medtem ko se osebe po zaužitju žganja, denimo gina, počutijo bolj energično, samozavestno, zapeljivo in spolno privlačno, se tisti, ki pijejo vino in pivo počutijo bolj sproščeno, ob enem pa tudi utrujeno.

S slastjo, a zmerno …

Poleti smo srkali ohlajen džin tonik, decembrske dni pa je popestrila vest o novem napitku, ki sliši na ime kuhani džin. Slednji je bojda povsem obnorel ljubitelje brinovega žganja, zato ga zagotovo velja preizkusiti. Naj vam gre v slast, ne glede na to ali si boste džin privoščili z ledom ali kadečega se iz dišečega lončka, a pri tem nikar ne pozabite na zmernost.

Novi hit: Namesto kuhanega vina, pripravite kuhani džin!

Gin tonik velja za eno izmed najbolj priljubljenih pijač.

Gin tonik velja za eno izmed najbolj priljubljenih pijač. foto: Profimedia

prejšnji članek
Kateri obraz je bolj srečen - izbira razkriva delovanje vaših možganov
Zdravje
Kateri obraz je bolj srečen - izbira razkriva delovanje vaših možganov
naslednji članek
Okusno: Zrezki na praznični mizi
Kulinarika
Okusno: Zrezki na praznični mizi