Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Domača lekarna: Nad beli tok z zeliščno kopeljo
| Vesna Meško

Domača lekarna: Nad beli tok z zeliščno kopeljo

Pripravite si zeliščno kopel., Profimedia

Imate pogosto beli tok? Težave boste učinkovito reševali z mlečno kislino, za blaženje nevšečnosti pa vam bodo koristile tudi sedeče zeliščne kopeli.

Nožnični izcedek ustvarjajo žleze v nožnici. Če slednji ni prosojen, temveč obarvan, gostejši in neprijetnega vonja, je lahko to znak za vnetje sluznice. Izcedek, ki se ob vnetju pojavi na spodnjem perilu, imenujemo beli tok. Za razvoj škodljivih bakterij je lahko krivo zmanjšano nastajanje mlečne kisline. Pri tem si lahko pomagate z dodajanjem naravne mlečne kisline v obliki fermentirane sirotke, koristile pa vam bodo tudi sedeče zeliščne kopeli.

Pionir naravnega zdravljenja dr. Alfred Vogel v svoji knjigi priporoča sedeče zeliščne kopeli, ki naj se izvajajo pri temperaturi 37 stopinj Celzija, ob čemer je potrebno stalno dodajati vročo vodo, da bi ohranili trajno temperaturo. Za vnetje sluznice se priporočajo kopeli s timijanom ali brinjem, ''saj zagotovijo prepotrebno prekrvavljenost trebušnih organov, kar je osnova za nadaljnjo zdravljenje,'' je zapisal dr. Vogel, ki izvajanje zeliščne nege priporoča dva do trikrat na teden.

Recept za timijanovo kopel

Zavrite dva litra vode, dodajte dve pesti posušenega timijana in pustite stati 15 minut. Tekočino precedite in jo dodate osnovni kopeli.