Večni romantik Gašper Rifelj Odkrito.si

Ločitev zaznamovala Gašperja Riflja

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 25. maja

soči_stadion_nogomet Svet24.si

Navijači, pozor: opozarjajo pred ošpicami, ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

angelina jolie Njena.si

Angelino Jolie ločili od otrok

Ključne napake: Zakaj v krofu nastane luknja?
| V. M.

Ključne napake: Zakaj v krofu nastane luknja?

Se vam pri peki krofov pogosto pripeti, da vas ob ugrizu ne razveseli polna sredica? So sicer slastni, a votli, z zevajočo luknjo, ki vas opominja, da nekaj pa le niste naredili prav?

Foto: Profimedia - Kako ravnati, da bodo krofi v sredici polni in ne votli?

Naj vas potolažimo, slednje se pripeti marsikateri gospodinji. Da pa bodo krofi ob prihodnji peki prav takšni, kot morajo biti, smo za vas pripravili seznam ključnih napak, ki vodijo do votle sredice. Preberite si torej, kako se priprave krofov ne smete lotiti:

Krofi bodo znotraj votli:

- če boste pri gnetenju v testo vmešali preveč zraka

- če boste testo preveč vzhajali

- če boste testo namestili na pretoplo mesto in bo prehitro vzhajalo

- če boste testo prehladili (odkrivanje in temperaturne spremembe)

Foto: SVET24 - Testo ne smete preveč vzhajati.

Opomba: Luknja v krofu se lahko naredi tudi v primeru, ko testo razvaljate in krofe oblikujete s pomočjo modela. Kot poročajo strokovnjaki, se pri ročno oblikovanih kroglicah votla sredica nikoli ne pojavi.

Test: Kot veste, testo vzhajamo dvakrat. Prvič ko ga pripravimo in drugič, ko oblikujemo kroglice ali kroge. Da ne bodo v drugem delu kepice pretirano vzhajale, si lahko pomagate s testom. Če so dovolj vzhajani namreč preverite tako, da potopite prst v sredino krofa. Če ob tem jamica hitro izgine, je to znak, da lahko pričnete s cvrtjem.

Foto: facebook