Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 živil, ki topijo maščobe

5. 7. 2020; 02.00
Avtor: K.M.
grenivka,

Grenivka foto: Profimedia

Ne podlegajte dietam, v prvi vrsti začnite jesti ta živila, ki pospešijo topljenje maščobe v vašem telesu.

Če zgolj spremenite prehrano, to pomeni, da ob izgubi teže izgubljate predvsem visok odstotek teže mišic. Za zdravo izgubljanje maščob je v prvi vrsti potrebna redna telesna vadba. Vseeno pa obstajajo živila, ki vam bodo pomagala, da boste izgubili več maščobe in manj mišic, ki oblikujejo vaše telo. 

V prvi vrsti je pomemben vnos beljakovin, ki jih v telo vnesete tudi z mesom. Najboljša sta sicer pusta piščanec in puran, ki poskrbita za zadostitev lakote, kasneje pa boste postali lačni. Pri topljenju maščobe so zelo pomembne tudi vlaknine. Veliko le-teh pa vsebuje jagodičevlje, ki tudi vizualno zadovoljni potrebo po hrani. V skodelici jagodičevja je recimo več gramov vlaknin kot ena velika banana. Grenivka s svojo vsebnostjo vlaknin zavira pretok sladkorja v kri in stabilizira vaš apetit. Hkrati pa vsebuje zelo nizko vsebnost kalorij in je tako najboljši možni prigrizek, ki poskrbi tudi za dnevni vnos C vitamina.

Faferoni foto: Profimedia

Feferoni v sebi skrivajo zdravilno skrivnost kapsaicin, zaradi katerega so tudi pekoči. Ob zaužitju pa pospešijo metabolizem in kurjenje maščobe. Tudi pravi zeleni čaj spada med živila, ki pospešijo topljenje maščob. Vnos naj bo reden, s čajem pa nadomestite vsakodnevno skodelico kave s sladkorjem in mlekom. 

prejšnji članek
Pozitivni učinki prhanja s hladno vodo
Zdravje
Pozitivni učinki prhanja s hladno vodo
naslednji članek
Zakaj je pomembno, da si vzamete prost vikend
Zdravje
Zakaj je pomembno, da si vzamete prost vikend