nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

5 živil, ki topijo maščobe
| K.M.

5 živil, ki topijo maščobe

Grenivka, Profimedia

Ne podlegajte dietam, v prvi vrsti začnite jesti ta živila, ki pospešijo topljenje maščobe v vašem telesu.

Če zgolj spremenite prehrano, to pomeni, da ob izgubi teže izgubljate predvsem visok odstotek teže mišic. Za zdravo izgubljanje maščob je v prvi vrsti potrebna redna telesna vadba. Vseeno pa obstajajo živila, ki vam bodo pomagala, da boste izgubili več maščobe in manj mišic, ki oblikujejo vaše telo. 

V prvi vrsti je pomemben vnos beljakovin, ki jih v telo vnesete tudi z mesom. Najboljša sta sicer pusta piščanec in puran, ki poskrbita za zadostitev lakote, kasneje pa boste postali lačni. Pri topljenju maščobe so zelo pomembne tudi vlaknine. Veliko le-teh pa vsebuje jagodičevlje, ki tudi vizualno zadovoljni potrebo po hrani. V skodelici jagodičevja je recimo več gramov vlaknin kot ena velika banana. Grenivka s svojo vsebnostjo vlaknin zavira pretok sladkorja v kri in stabilizira vaš apetit. Hkrati pa vsebuje zelo nizko vsebnost kalorij in je tako najboljši možni prigrizek, ki poskrbi tudi za dnevni vnos C vitamina.

Foto: Profimedia - Faferoni

Feferoni v sebi skrivajo zdravilno skrivnost kapsaicin, zaradi katerega so tudi pekoči. Ob zaužitju pa pospešijo metabolizem in kurjenje maščobe. Tudi pravi zeleni čaj spada med živila, ki pospešijo topljenje maščob. Vnos naj bo reden, s čajem pa nadomestite vsakodnevno skodelico kave s sladkorjem in mlekom.