Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

rešilec Svet24.si

V Mariboru odjeknila eksplozija, poškodovana ena ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Jan Knez Njena.si

Bo Jan kljub porazu ostal na Kmetiji

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Kuhate jajca? Uporabite sodo bikarbono!
| A. S.

Kuhate jajca? Uporabite sodo bikarbono!

Vodi, v kateri kuhate jajca, dodajte sodo bikarbono., Profimedia

Kaj se zgodi, če vodi, v kateri kuhamo jajca, dodamo sodo bikarbono? Preberite!

Še malo, pa bomo spet barvali pirhe. Da pa jajca ne bodo počila, ko jih bomo kuhali, lahko uporabite ta stari in preizkušen trik. V posodo dajte jajca, čez nalijte hladno vodo, dodajte dve žlici sode bikarbone in počasi segrevajte do vrenja, nato pa kuhajte, dokler jajca ne bodo popolnoma kuhana. Soda bikarbona bo preprečila, da bi lupina počila.

Odlična pa je še za eno stvar. pripomogla bo, da se bodo jajca veliko lažje tudi lupila. 

Dobro pa je, da upoštevate še en nasvet. Kuhajte jajca, ki so stara teden dni. takšna se lupijo veliko lažje od tistih, ki so popolnoma sveža.