testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Antibakterijsko milo v resnici ni zdravo

12. 12. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
antibakterijsko milo

foto: Profimedia

Ga uporabljate? Raje prenehajte ...

Predvsem v času prehladov številni uporabijo antibakterijsko milo oziroma antibakterijske preparate, ki pa kljub splošnemu prepričanju, niso vedno zdravi. Včasih je boljše, če uporabite kvalitetno milo, tekočo toplo vodo in preprosto kvaliteto zdrgnete svoje roke. S tem lahko odplaknete več bakterij in umazanij kot samo z uporabo antibakterijskega mila. 

Za začetek je težava v tem, da večina ljudi antibakterijsko milo uporablja na umazane roke. S takšnim početjem pa vseh bakterij ne morete uničiti, še posebej pa ne odstraniti. Uporaba je primerna predvsem takrat, ko si najprej dobro umijete roke, šele nato pa uporabite tudi antibakterijsko sredstvo ali milo. 

Po drugi strani pa veliko težavo predstavlja tudi antimikrobna kemikalija triklosan, ki je v resnici strupeno. Verjamejo namreč, da vpliva na delovanje ščitnice in raven hormonov pri ljudeh. Po drugi strani pa vpliva tudi na kvalitetno odpadnih voda in posledično narave, ko preko teh voda pride v podtalnico ali reke. Številni strokovnjaki zato verjamejo, da le-to sredstvo pospešuje rast bakterij in jih v resnici ne zavira. 

Kot že rečeno, če boste poskrbeli za kvalitetno čistočo svojih rok, jih boste redno in dobro umivali ter pri tem uporabljali primerno milo, potem antibakterijskega mila v resnici niti ne potrebujete. 

prejšnji članek
Fermentirano, vegansko in ekološko!
Kulinarika
Fermentirano, vegansko in ekološko!
naslednji članek
Ideja za darilo: Piling za roke z mandlji in medom
Moda&Lepota
Ideja za darilo: Piling za roke z mandlji in medom