gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

3 odlični nasveti za hujšanje

8. 4. 2018; 02.00
Avtor: Revija Bodi Zdrava
hujšanje, postava, dieta

foto: Profimedia

Tako bo vse lažje!

1. Žvečite
Vaše telo potrebuje približno dvajset minut, da vašim možganom sporoči, da ste siti. To pomeni, da bodo prvih dvajset minut hranjenja vaši možgani še vedno prepričani, da ste lačni, čeprav boste v tem čas pospravili že ves obrok. V tem primeru se utegne zgoditi, da boste pojedli veliko več, kot dejansko potrebujete. Da se takšnemu »nezavednemu« prenajedanju izognete, si za hranjenje vzemite čas. Čas hranjenja boste najlažje raztegnili tako, da boste vsak grižljaj dodobra prežvečili, s tem pa še izboljšali prebavni proces in se izognili morebitni napihnjenosti po obroku.
2. Nosite ožja oblačila


Vsaka od nas ima v omari nedvomno kos oblačila, ki je vedno na meji tesnega. To oblačilo imamo po navadi za mero pri ohranjanju teže. Kadar nam postane tesno, vemo, da moramo začeti bolje skrbeti za svojo prehrano. Če boste to oblačilo pogosteje nosili, boste pogosteje spodbujeni k temu, da pazite, kaj in koliko pojeste. Če bo ostalo skrito v omari za čase, ko se boste spravili v red, pa bo lahko tam ostalo zelo dolgo.
3. Bodite prefinjeni pri razporejanju hrane
Morda se sliši nekoliko avšasto, a vendarle raziskave kažejo, da to, kako in kam razporedimo hrano na krožniku, močno pripomore k zmanjšanju obrokov. Če uporabljate manjše krožnike in posode, boste nanje/vanje avtomatsko naložili manj hrane. Prav tako bo pomagalo, če boste bolj kalorično hrano naložili na poseben krožnik, na tistega glavnega pa zdravo zelenjavo (navadno počnemo ravno obratno – zelenjavo in solato razporejamo posebej, na dodatne krožnike kot prilogo). Obrok jemljite, kot da je zdravi del na večjem krožniku tisto, kar je ključno, in ga začnite najprej jesti. Tako boste poskrbeli, da boste zaradi sitosti pojedli manj tistega bolj kaloričnega dela obroka.

prejšnji članek
Je to najudobnejša obutev na svetu?
Moda&Lepota
Je to najudobnejša obutev na svetu?
naslednji članek
Jurij in Miran Tepeš: sin gradi, oče pluje
Svet slavnih
Jurij in Miran Tepeš: sin gradi, oče pluje