benjamin-netanjahu
Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami sprejeli odločitve"

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vam v telesu zastaja voda? Preizkusite ta domač recept!

25. 2. 2024; 01.00
Avtor: V.M.
Peteršiljev čaj

foto: Profimedia

Peteršiljev čaj bo izjemno hitro in učinkovito pomagal izločiti vodo iz vašega telesa.

Zastajanje vode v telesu se lahko kaže kot otekanje okončin, pa tudi obraza in trebuha. Vzrokov za pojav je več, morda zgolj uživate preslano hrano, lahko pa gre zastajanje vode pripisati resnejšim zdravstvenim težavam, kot so hormonska neravnovesja, srčne bolezni ter bolezni jeter ali ledvic.

Kako si lahko pomagamo? Poskrbite, da se boste dovolj gibali, uživajte manj slane jedi, če se borite s prekomerno telesno težo, bo na mestu uvedba zdravega življenjskega sloga, tekom katerega boste izgubili odvečne kilograme. Na krožnik umestite živila, ki vsebujejo veliko kalija ter vitaminov B5, B1 in D. V veliko pomoč vam bodo tudi naravni diuretiki, kot je denimo peteršilj. Ker ga s hrano ga ne zaužijemo toliko, da bi bil njegov učinek izjemno opazen, je priporočljivo, da si ga privoščimo kot čaj ali pa ga vključimo v sadno zelenjavne napitke.

Bolečina se najprej pojavi pri hoji, kasneje je izrazita tudi v mirovanju. Zahrbtna periferna arterijska bolezen lahko celo povzroči gangreno, srčni infarkt in možgansko kap. foto: Profimedia

Zakaj peteršiljev čaj?

Peteršilj je odličen naravni diuretik, ki se ponaša z izjemnimi čistilnimi učinki. Ne le, da pomaga pri čiščenju telesa, spodbuja tudi izločanje prebavnih sokov, čisti kri in iz tkiv odpravlja strupene snovi. Ta aromatična rastlina vsebuje velike količine vitamina C, folno kislino  in minerale, denimo baker, kalcij, mangan in železo.

Postopek priprave: Šopek nasekljanega peteršilja potopite v liter vrele vode in pustite stati 20 minut. Tekočino nato precedite. Peteršiljev čaj lahko uživate toplega ali hladnega, tekom celega dne. Le pri količini peteršilja velja poudariti, da ga na dan ni priporočljivo zaužiti več kot 25 gramov.

Peteršilj pomaga tudi pri pri izkašljevanju, vetrovih, blažjih krčih, menstrualnih težavah in slabemu zadahu.

Peteršilj pomaga tudi pri pri izkašljevanju, vetrovih, blažjih krčih, menstrualnih težavah in slabemu zadahu. foto: Dreamstime

prejšnji članek
Kako koristno je karitejevo maslo?
Moda&Lepota
Kako koristno je karitejevo maslo?
naslednji članek
Kako se Nataša Gavranić znajde v športni redakciji?
Svet slavnih
Kako se Nataša Gavranić znajde v športni redakciji?