mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako učinkovito je hujšanje z jagodami

2. 3. 2022; 01.30
Avtor: V. M.
Hujšanje z jagodami

foto: Profimedia

Imate radi jagode? Odlično! Če morate stopiti nekaj odvečnih kilogramov, vam bo zagotovo všeč novica, da vam lahko pri tem učinkovito pomagajo ravno sladki rdeči sadeži!

Ste se kdaj vprašali ali jagode redijo? Naj vam razkrijemo, da ravno nasprotno. Sladki sadeži namreč skrivajo v sebi velike količine mangana, ki ima pomembno vlogo pri izgorevanju maščob. Ob tem, ko se sladkamo z jagodami, tako spodbujamo encime, ki aktivno sodelujejo pri naši presnovi. To je razlog, da se kilogrami ob jagodni dieti še posebej hitro topijo, seveda pa velja omeniti tudi dejstvo, da sodijo jagode med nizkokalorične sadeže. 100 g jagod namreč vsebuje zgolj 46 kalorij.

To pa še ni vse. Z uživanjem jagod povečujemo tudi delovanje adiponektina – gre za hormon, ki ga izločajo maščobne celice in ki na naše tole telo deluje tako, da še dodatno spodbuja presnovo, uravnava krvni sladkor in zavira apetiti. Za piko na i adiponektin vpliva na izgorevanje maščob tudi v sodelovanju s hormonom leptinom, ki ima zelo pomembno vlogo pri uravnavanju apetita.

Če torej želite znižati telesno težo, bo jagodna dieta prava izbira. Sladki rdeči sadeži vas bodo nasitili in oskrbeli vaše telo s prepotrebnimi hranilnimi snovmi. Jagode namreč vsebujejo vitamine E, B1, B2, B6, K in C, betakaroten, biotin, folno kislino, kalij, fosfor, magnezij, cink, jod, železo in krom.

Jagode so prave vitaminske bombe.

Jagode so prave vitaminske bombe. foto: Pexels

prejšnji članek
Slovenci pojemo za 130% preveč soli
Moda&Lepota
Slovenci pojemo za 130% preveč soli
naslednji članek
Po pustnih dneh se danes začenja 40-dnevni post
Zdravje
Po pustnih dneh se danes začenja 40-dnevni post