Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Skrijte znake staranja

27. 4. 2018; 04.00
Avtor: A.K.
Gubice

S pravilno nego se lahko gubicam izognete. foto: Profimedia

Kako se preprečiti in skriti znake staranja?

Veliko žensk začne zgodaj negovati svoj obraz, saj poskušajo preprečiti zgodnje znake staranja. Težava nastane, če negujejo le svoj obraz, saj se nekateri deli telesa starajo veliko hitreje kot obraz. Staranje je sicer neizogibno, pa vendar si lahko pri tem malce pomagamo. Če se želite ogniti zgodnjim znakom staranja, ne pozabite na naslednje kritične predele, kjer se starost najhitreje pozna.

Dekolte

Koža na prsih se stara mnogo hitreje kot drugje po telesu, zato potrebuje tudi dodatno nego. Če si želite, da vaš dekolte ne bi izdal vaše starosti, poskrbite zanj. Kadar boste na obraz nanesli kremo proti staranju, jo nanesite tudi na vaš dekolte, da bo videti bolj mladosten.

Oči

Koža okoli očesa je tanka in izredno občutljiva, zato je tam potrebna intenzivna nega. V resnici bi že v vaših dvajsetih morali skrbno negovati ta predel, če pa ste ta čas zamudili, si tega ne smete privoščiti tudi v tridesetih. Bodite pozorni, ko odstranjujete ličila z vek in trepalnic, da jih odstranjujete nežno, kajti grobo odstranjevanje ličil lahko kožo še dodatno stanjša in poškoduje, zato se tam lahko še hitreje pojavljajo gubice.

Komolci in kolena

Koža na komolcih in kolenih rada izda vašo starost, saj postaja vedno manj prožna, rezultati pa se kažejo v zgubani koži. Najboljši način, da se temu izognete, je telovadba. Trening z utežmi dva do trikrat tedensko bo poskrbel, da boste še naprej odlično skrivali vašo pravo starost, saj bo koža ostala napeta.

Roke

O pomembnosti higiene rok nas učijo že od malih nog, posebno pozornost pa je treba nameniti tudi negi kože na rokah. Namreč, milo izsušuje kožo, zato jo je potrebno dobro navlažiti.

Lasje

Sivi lasje lahko delajo ženskam preglavice že zelo zgodaj. V tridesetih sivenje lase doleti skoraj vsako žensko zagotovo. Če želite skriti sive lase, je edina rešitev v barvi za lase, imejte pa v mislih, da barvani lasje potrebujejo še dodatno nego.

prejšnji članek
Znana slovenska igralca zopet skupaj
Svet slavnih
Znana slovenska igralca zopet skupaj
naslednji članek
Znebite se celulita s pripravkom iz le dveh sestavin
Moda&Lepota
Znebite se celulita s pripravkom iz le dveh sestavin