reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako izbrati pravo večerjo v borbi s kilogrami

29. 4. 2018; 04.00
Avtor: A.K.
debelost, hujšanje, nezdrava prehrana

foto: Profimedia

Vse kar pojemo zvečer, predvsem maščobe in ogljikovi hidrati z visokim glikemičnim indeksom, pripomore h kopičenju kilogramov.

Dejstvo je, da pozna večerja vpliva na pridobivanje kilogramov, sploh če govorimo o težkih obrokih. Dnevni vnos hrane je treba porazdeliti na 3 večje obroke in dva manjša, najbolje pa je jesti vedno ob isti uri. Zajtrk naj bi jedli približno v eni uri po tem, ko se zbudimo, vsak naslednji obrok na 4 do 6 ur, malice pa na vsake 2 uri ali 2 uri in pol. 

Čez dan je priporočljivo jesti kombinacijo ogljikovih hidratov, v večernih urah pa izključno beljakovine z ogljikovimi hidrati nizkega glikemičnega indeksa – solate in zelenjavo, poleg tega pa vnesti v organizem najmanj 2 litra tekočine na dan – vode ali nesladkanega čaja.

Tako kot se proti koncu dneva zmanjšujejo naše aktivnosti, bi morali zmanjševati tudi vnos hrane. Če so zvečer jemo večinoma maščobe in ogljikove hidrate visokega glikemičnega indeksa, se bo kopičilo v odvečne kilograme.

Zato bi večerja morala biti dobro izbrana, vsebovati mora manj maščob, več zelenjave, beljakovine v obliki rib, sira, mesa, perutnine, tofuja ali jajc.

prejšnji članek
Primož Forte povedal več o svoji hčeri
Svet slavnih
Primož Forte povedal več o svoji hčeri
naslednji članek
Trik: Pozirajte kot Khloe Kardashian
Svet slavnih
Trik: Pozirajte kot Khloe Kardashian
#obraziavenija
obraziavenija