gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S počepi nad maščobo okoli trebuščka

2. 9. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
počepi

Počepi so maja najljubša telesna aktivnost. foto: Profimedia

Ena izmed ključnih maščob, ki se je želijo ženske znebiti, je maščoba okoli trebuha.

Abdominalna maščoba, oziroma maščoba, ki se nabira okoli trebuha, je najbolj nevarna in hkrati najbolj nezaželena maščoba. Če imate okoli tega predela več odvečne maščobe, to hkrati pomeni, da so zamaščeni tudi vaši notranji organi. Zato morate ukrepati tudi zaradi svojega zdravja, ne samo zaradi svojega videza. 

Ampak, kako? Morda večina najprej pomisli na trebušnjake, a le-ti niti niso tako zelo ključni pri izgubi te maščobe. Za začetek je pomembno, da telesa ne dihidrirate in da vanj vnesete zadostno količino tekočine (najboljša je naravna voda). Morate biti spočiti, zato spanca ne krajšajte. Hkrati pa je pomembno, da iz svojega življenja izločite stres. Najpomembnejše pa je, da v telo vnesete manj kalorij, kot jih porabite. Vendar pozor, vaše telo vseeno potrebuje energijo za vse procese. Zato stradanje ni rešitev. Pomembno je, da v telo vnašate hranilne snovi in predvsem to, da začnete migati. 

Maščobo okoli trebuha lahko lažje izgubite s počepi kot pa z delanjem trebušnjakov. Čeprav je splošno prepričanje morda obratno. S trebušnjaki sicer oblikujete mišice, ki se nahajajo na trebuhu, a gre za zelo majhne mišice, ki porabijo občutno manj kalorij, kot večje mišice. Hkrati pa 'kurjenje' kalorij še ne ne pomeni, da se le-te kurijo ravno na predelu, ki ste si ga zamislili. Ko izvajate počepe, pa to počnete z večjo mišico, kar pomeni, da je poraba kalorij avtomatsko večja. Kalorije se porabljajo po celem telesu. Seveda, tudi na predelu trebuha. 

Če nimate časa je tako odlična 20 minutna vadba sestavljena iz 10 minutnega kardio treninga (tek, poskoki, kolesarjenje ...) in 10 minutnega izvajanja počepov. Vseeno pa vam priporočamo, da v vadbo vnesete tudi druge mišicne skupine, saj ne želite, da dela in raste samo ena skupina. 

prejšnji članek
Janja Garnbret: Ne maram se take, ampak tako je
Svet slavnih
Janja Garnbret: Ne maram se take, ampak tako je
naslednji članek
Bučna semena odpravljajo težave s povečano prostato
Zdravje
Bučna semena odpravljajo težave s povečano prostato