Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pojdite na sprehod in pomagajte drugim

11. 6. 2018; 12.00
Avtor: Oglasno sporočilo
sprehod, družina

foto: Profimedia

Včasih moramo iz sebe res izvleči zadnje atome moči, da se spravimo v naravo, na sprehod. A je vredno. Tako koristite sebi in še komu. Preverite, kako!

Zakaj bi se morali vsaj enkrat na dan odpraviti na sprehod? 

Če se boste naslednjič med pohajkovanjem fotografirali in fotografijo z oznako #nasprehodu objavili na Facebooku ali Instagramu, boste s tem pomagali drugim.

Vsaj 15 minut na dan
S tem ko se odpravimo na sprehod, ne bomo storili le nekaj dobrega zase, temveč lahko pomagamo tudi socialno ogroženim skupinam. Za to je poskrbelo podjetje Bayer, ki se je odločilo podariti 1 evro od vsake objave #nasprehodu socialno ogroženim družinam. Z družbeno odgovorno akcijo #nasprehodu je podjetje začelo v okviru blagovne znamke Claritine S, ki jo alergiki dobro poznajo. Znesek, zbran v dobrodelni akciji, bo podjetje nakazalo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kjer bodo poskrbeli, da bo prišel v prave roke.

Cilj je torej dvojen: pomagati čim več socialno ogroženim družinam in spodbuditi čim več družin ter vse druge, ki imajo radi naravo, da bi prosti čas preživeli zunaj, na svežem zraku, vsaj 15 minut na dan. Pri tem lahko sodeluje prav vsakdo! »Ni treba plezati na Triglav ali preteči maratona; dovolj bo, da delček dneva preživite #nasprehodu. Z zavezo, da boste vsaj 1 odstotek (15 minut) svojega časa preživeli zunaj, boste nekaj dobrega naredili zase in za svoje otroke,« pozivajo.Boljše počutje

Gibanje v telesu sprošča hormone, ki v nas sprožajo prijetne občutke veselja, radosti in sreče. Naporen dan je prav zato najbolje začeti ali končati s katero izmed oblik vadbe. Vsak korak šteje, in če jih dnevno dosežete priporočenih deset tisoč, ste lahko še posebej ponosni nase.

foto: Promocijski material

Zdravo srce
Ena izmed prednosti hoje je, da se lahko sprehaja vsak, od otrok do starostnikov. Vsak si lahko izbere svoj tempo in se odpravi v naravo. Peš lahko dostopamo do čudovitih skritih kotičkov, za katere smo prikrajšani, če se omejimo predvsem na vožnjo z avtomobilom in le že znane poti. V Sloveniji je prekrasnih kotičkov v naravi res ogromno in jih je nedvomno vredno obiskati. Hoja je kot takšna užitek za oči, balzam za srce (saj ga krepi in ohranja zdrav srčno-žilni sistem) in idealen način za izgubo kakšnega kilograma.

Zgled otrokom
Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (2016) smo v Sloveniji še vedno priča epidemiji čezmerne telesne teže pri otrocih in mladostnikih. »Znano je, da telesna neaktivnost povzroča debelost otrok, kar vpliva tudi na njihovo zdravje in telesni razvoj. Za otroke je izjemno pomembno, da v zgodnjem življenjskem obdobju razvijejo potrebo in željo po telesni aktivnosti, saj je to ključnega pomena za njihovo zdravje in kakovostno življenje tudi v poznejših življenjskih obdobjih,« opozarja družba Bayer, ki poleg tega ugotavlja, da le še slaba polovica slovenskih družin redno ali občasno zahaja v naravo. Morda je prav to eden izmed pomembnih razlogov, da otroci čedalje pogosteje obolevajo tudi za alergijami. Ne silite otrok v naravo, saj jo lahko začnejo dojemati kot kazen. Raje se jim pridružite in pokažite, kaj zabavnega lahko v naravi med pohajkovanjem počnemo

A post shared by njena.si (@njena.si) on

prejšnji članek
Tedenski numeroskop: Postavite mejo tudi sebi
Zdravje
Tedenski numeroskop: Postavite mejo tudi sebi
naslednji članek
Burak spletna žrtev bivše zaročenke!
Svet slavnih
Burak spletna žrtev bivše zaročenke!