Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pripeljite žare, razgrnite predpasnike in zavihajte rokave … prihaja sezona piknikov na prostem!

4. 7. 2018; 08.52
Avtor: Oglasno sporočilo
piknik2

foto: Arhiv

Da ne bo vsak piknik popolnoma enak, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako se piknika tokrat lotiti drugače in za obiskovalce pripraviti popolno kulinarično doživetje.

Ko pomislimo na piknik, si po navadi predstavljamo, da si bomo brez slabe vesti privoščili različne mesne dobrote z žara, ki jih bodo spremljale zelenjavne priloge. Seveda vsi uživamo v čevapčičih, pleskavicah, nabodalih in še številnih drugih dobrotah, marsikdo pa še ne ve, da lahko na žaru popečemo tudi vrsto drugih jedi!

Zbrali smo nekaj zanimivih idej, zaradi katerih bo vaš piknik zagotovljeno izstopal!

Šparglji s panceto

Šparglje namažemo z olivnim oljem, jih dobro posolimo in po sredini ovijemo v rezino ali dve pancete. Nato jih približno deset minut pečemo na srednji temperaturi, ko so pečeni pa jih poškropimo z nekaj kapljicami limoninega soka in počakamo, da se okusi prepojijo.

šparglji s panceto foto: dreamstime

Ker je obračanje špargljev, ovitih v pršut, precej zahtevno opravilo, ki povzroča preglavice marsikateremu žar mojstru, je še toliko bolj pomembno, da imamo pri roki kvalitetne žar pripomočke.

Najboljši žar mojstri, med katerimi je tudi Masterchef 2016, Darko Klemen, prisegajo na visoko kakovostne Rosmarino Blacksmith's izdelke, s katerimi poskrbijo za odličnost dobrot z žara.

Izdelke lahko kupite tudi vi in to kar na vašem najbližjem Petrolu, z malo iznajdljivosti in truda pa si jih lahko zagotovite celo po še nižji ceni!

Med 26. marcem in 15. julijem boste namreč ob vsakem nakupu v višini 10 evrov prejeli 1 nalepko, te pridno zbirajte v zbirni kuponček in ko se ta zapolni, ga lahko predložite ob nakupu izdelka s pripadajočim popustom. Te bo mogoče kupiti med 26. marcem in vključno 29. julijem, oziroma do razprodaje zalog  izdelkov.

Na žaru pečen avokado kot posodica za solato

Avokado prerežemo po dolžini in iz sredine odstranimo njegovo peško. Pokapljamo jih s sokom limone, jih posolimo in popopramo ter na žaru pečemo približno pet minut. Nato sredico napolnimo z zelenjavo po želji in posodica za solato je pripravljena.

Bučkine rezine s sirom 

Bučke razrežemo po dolžini na rezine, ki jih dodobra naoljimo in posolimo ter začinimo s česnom in baziliko. Izdolbemo njihovo sredico in jo zmešamo skupaj s sirom, ki smo ga predhodno razrezali na manjše koščke, na koncu pa v zmes primešamo še jajce. Pečemo jih približno pet minut na vsaki strani, pred serviranjem pa jih pustimo da se dobro ohladijo.

bučke polnjene s sirom foto: Dreamstime

Sladki krompir z dodatkom limete

Krompir narežemo na poljubno debele rezine, ki jih pokapamo z olivnim oljem in posolimo. Pečemo jih na obeh straneh na srednji temperaturi, dokler ne porjavijo. Ko so rezine pečene, bodo najboljšega okusa, v kolikor jih bomo pokapali s svežim sokom limete in olivnega olja.

Sladki krompir na žaru foto: Revija Zarja

S pridihom pestrosti pri izbiri sestavin in z dodatkom pravih začimb bo vaš piknik zagotovo postal prava kulinarična popestritev za vse obiskovalce!

prejšnji članek
7-letna hči Ranka Babića se želi odseliti od doma
Svet slavnih
7-letna hči Ranka Babića se želi odseliti od doma
naslednji članek
Alenka Košir priznala, da je to zanjo velik izziv
Svet slavnih
Alenka Košir priznala, da je to zanjo velik izziv