uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Raziskava: Sperma je najkvalitetnejša zgodaj zjutraj
| V. M.

Raziskava: Sperma je najkvalitetnejša zgodaj zjutraj

Načrtujeta družino? Potem iz postelje ne vstanita prehitro ..., Profimedia

Načrtujete naraščaj? Potem vam bo morda v pomoč naslednja ugotovitev znanstvenikov …

Švicarski znanstveniki trdijo, da so spermiji najmočnejši v jutranjih urah. Odkrili so namreč, da je najboljši čas za spočetje otroka ob 7. 30 uri. Slednje so povezali še z meseci v letu, ki so najugodnejši za oploditev, med omenjene so uvrstili marec, april in maj. Po njihovem mnenju ima sperma najbolj zdravo osnovo spomladi.

Strokovnjaki iz Univerzitetne bolnišnice v Zürichu so analizirali vzorce 7068 semenčic moških, starih od 25 do 40 let. Tekom raziskave so preverjali koncentracijo sperme, število semenčic ter njihovo gibljivost, obliko in teksturo. Vodja raziskave dr. Brigitte Leeners pojasnjuje, da se kakovost sperme spreminja 24 ur na dan tekom celega leta. V poročilu, objavljenem v znanstveni reviji Chronobiology International navaja, da so bili najkvalitetnejši vzorci sperme, ki so jih zbrali v jutranjih urah. Leenersova ob tem poudarja, da ima kvaliteta spermijev velik vpliv na povečanje možnosti za zanositev.

Z navedbami švicarskih znanstvenikov pa se ne strinja povsem dr. Hana Visnova iz medicinske klinike za zdravljenje neplodnosti v Pragi. ''Če je le mogoče, je potrebno spodbuditi povečanje kakovosti sperme, toda vse seveda ni odvisno od ure in mesecev v letu. Moški z nizko koncentracijo semenčic se ne bi smeli zanašati zgolj na te dejavnike. Za uresničitev svojih sanj po družini, bodo namreč potrebovali zdravniško pomoč.''