volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Popestrite koktajle s kančkom ledenega glamurja

14. 7. 2023; 01.00
Avtor: V. M.
ledene kocke

foto: Profimedia

Pripravite aromatične ledene kocke, s katerimi boste postrežbo pijače dvignili na višji nivo. Preveite, kako doseči, da bodo ledene kocke kristalno prozorne, koščki zelišč in sadežev pa jasno vidni?

Za vas imamo preprost nasvet, kako pijači vdahniti kanček glamurja. Pripravili bomo zeliščne in sadne ledene kocke, s katerimi boste popestrili koktajle. Da bodo slednje sijoče prozorne in da bodo motivi kristalno vidni, boste potrebovali destilirano vodo. Če je nimate pri roki, vodo preprosto zavrite in počakajte, da se ohladi.

Medtem pripravite zelišča, kot je denimo meta, melisa, žajbelj, timijan, bazilika in sivka (primerna za uživanje). Pijači se bodo odlično podali tudi sadni koščki, zato na drobne trikotnike narežite rezine neškropljene limone, limete in pomarančne. Uporabite lahko tudi borovnice, maline, robide, ribez, jagode. Če radi srkate gin tonik, pripravite tudi kumarične rezine, ki se bodo odlično podale ledenim kockam z limeto.

Modelčke napolnite s sadjem in destilirano vodo. foto: Profimedia

Lističe in cvetove zelišč in dišavnic ter sadne in zelenjavne rezine sedaj položite v modelčke za izdelavo ledenih kock. Večje modelčke, kot imate na voljo, bolj glamurozen bo učinek, pa tudi pijača bo dlje časa ostala hladna. Prek sestavin prelijte destilirano vodo in vse skupaj shranite v zamrzovalno skrinjo.

S tako pripravljenimi kockami lahko popestrite raznovrstne napitke. Poleg tega, da bodo videti vaši kozarci nadvse šik, pa bodo sestavine obogatile tudi aromo pijače.

Popestrite okus koktajla s kockami iz zelišč ali dišavnic.

Popestrite okus koktajla s kockami iz zelišč ali dišavnic. foto: Pexels

prejšnji članek
Nenadzorovan krvni tlak vodi do odpovedi srca
Zdravje
Nenadzorovan krvni tlak vodi do odpovedi srca
naslednji članek
Tudi ta slovenski glasbenik se je poročil
Svet slavnih
Tudi ta slovenski glasbenik se je poročil