Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Presenetljivo: Te stvari morate umakniti iz kopalnice

29. 3. 2020; 01.00
Avtor: K.M.
profimedia-0354469367

Kopalnica foto: Profimedia

V kopalnici preživimo v povprečju 28 minut na dan. Čeprav želimo imeti tam določene stvari na dosegu roke, pa ni priporočljivo, da se vse te nahajajo v tem prostoru v vašem domu.

Tablete in druga zdravila se uvrščajo med stroge prepovedi, ko je govora o shranjevanju stvari v kopalnici. Čeprav je taka navada zelo pogosta in se je poslužuje veliko ljudi, pa je recimo shranjevanje tablet ob zobni ščetki z namenom, da jih ne bi pozabili vzeti, lahko celo nevarno. 

Toplota in vlaga v kopalnici močno zmanjšujeta moč delovanja različnih tablet. Na embalaži le-teh v večini primerov piše, da ne smejo biti dlje časa shranjeni na temperaturi višji od 30 stopinj Celzija. Logično, kajne? Kopalnica pa se poleg kuhinje uvršča med najbolj tople prostore, saj se v njej minimalno enkrat na dan umivate ali celo tuširate z vročo vodo, v njej si sušite lase z vročim zrakom ... Vsi ti dejavniki pa temperaturo v kopalnici dvignejo celo višje od 30 stopinj. 

Če tableta proti bolečini, ki je bila shranjena v kopalnici, ne bo maksimalno delovala, je to samo zelo kratkotrajna težava. Hujše posledice vas lahko doletijo pri jemanju antibiotikov in drugih tablet, ki jih jemljete za zdravljenje in ne samo preprečevanje določene bolečine. Posledice so celo pri jemanju kontracepcijskih tabletk, ko pri motnji učinkovitosti lahko pride tudi do nezaželene nosečnosti.

prejšnji članek
Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma
Zdravje
Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma
naslednji članek
Zakonca Hanks sta se nasmejana vrnila v domovino
Svet slavnih
Zakonca Hanks sta se nasmejana vrnila v domovino
#obraziavenija
obraziavenija