kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

TEST: Je voda v slovenskih bazenih ustrezna?

14. 8. 2018; 01.00
Avtor: V. M.
bazen_vročina

Se radi hladite v bazenih? foto: Profimedia

Se sprašujete, kakšna je kakovost kopalnih vod v bazenih po Sloveniji. Zdravstveni inšpektorat je tudi letos opravil nadzor, to so rezultati …

Tako kot vsako leto v času kopalne sezone, je Zdravstveni inšpektorat tudi tokrat opravil nadzor bazenske kopalne vode po vsej Sloveniji. V mesecu juniju in juliju so tako odvzeli 107 vzorcev, ki so jih preskušali na fizikalno-kemijske in mikrobiološke parametre.

Bazenske vode dosegajo minimalne higienske zahteve

''78 vzorcev je bilo skladnih s Pravilnikom o minimalnih higienskih zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati kopališča in kopalna voda v bazenih, 29 pa jih je bilo v skladu s strokovnimi smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje ocenjenih kot primernih za kopanje,'' poroča Zveza potrošnikov Slovenije.

Kot navajajo, pravilnik med drugim določa, da kopalne vode ne smejo vsebovati mikroorganizmov, parazitov ali snovi v številu in koncentracijah, ki same ali v kombinaciji z drugimi snovmi predstavljajo nevarnost za zdravje uporabnikov.

Če iz analize kopalne vode izhaja, da voda ni primerna za kopanje oziroma predstavlja tveganje za zdravje ljudi, pa lahko inšpektor začasno prepove uporabo kopalne vode.

Če iz analize kopalne vode izhaja, da voda ni primerna za kopanje oziroma predstavlja tveganje za zdravje ljudi, pa lahko inšpektor začasno prepove uporabo kopalne vode. foto: Profimedia

prejšnji članek
Privoščite telesu razvajanje z morskim pilingom
Moda&Lepota
Privoščite telesu razvajanje z morskim pilingom
naslednji članek
Zvezdnica Reke ljubezni blesti v kopalkah
Svet slavnih
Zvezdnica Reke ljubezni blesti v kopalkah