sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

igor zorcic bobo Svet24.si

Zakaj Zorčič ščiti Janšo in ne poslancev?

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

oba Svet24.si

Novi vodja podmladka SDS strašil pred ...

20200831-01021373 Necenzurirano

Kdo se je zlagal? Igor Zorčič, Milan Krek ali ...

hana Njena.si

Sanjska Hana navdušila v naravni podobi

lucienne lončina Njena.si

Neprepoznavna Lucienne Lončina

To je vzrok za pordelo obnohtno kožico
| V. M.

To je vzrok za pordelo obnohtno kožico

Imate težave z obnohtno kožico?, Profimedia

Redno negujete obnohtno kožico, a je slednja kljub temu suha, pordela, morda celo vneta? Če vaši prsti niso izpostavljeni zunanjim dejavnikom, ki bi lahko povzročali poškodbe kože, lahko vzrok tiči v pomanjkanju hranilnih snovi.

Vas pestijo nevšečnosti s pordelo, suho in vneto obnohtno kožico? V kolikor vzrok za pojav ne tiči v izpostavljenosti rok vlažnemu ali/in hladnemu okolju, potem lahko poškodovana koža razkriva pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin.

Slednjih naše telo ne more tvoriti, zato je zelo pomembno, da jih v telo vnesemo s primernim jedilnikom. Med glavni vir omega 3 maščob sodi morska hrana (ribe in drugi morski sadeži), veliko teh hranil pa se nahaja tudi v orehih, brstičnem ohrovtu, cvetači, bučkah, lanenem semenu, sojinih kalčkih, tofuju in špinači.

Pomen obnohtne kožice

Obnohtna kožica predstavlja zaščitno bariero med okoljem in korenom nohta, zato je zelo pomembno, da preprečite nastanek zarezic, v katerih lahko nastanejo bakterije ali glivice. Razpokana in poškodovana obnohtna kožica se izjemno počasi celi, kar lahko povzroči nemalo neprijetnosti.