900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zvezdnik Reke ljubezni navdušil na odru v New Yorku

7. 11. 2018; 09.00
Avtor: PR
Miha Rodman

Miha Rodman foto: Pop Tv

Slovenski igralec Miha Rodman je preteklo soboto v okviru 9. gledališkega festivala United solo kar dvakrat nastopil v gledališču Theatre Row z uspešnico Judovski pes.

"Velika čast za naše gledališče je, da smo bili na festival United Solo sploh sprejeti. To je izjemen dosežek. Vedno sem si želel igrati v New Yorku in se tega zelo veselim," je pred predstavo povedal Miha Rodman. 

Judovski pes foto: Promocijski material

Gre namreč za največji festival monodrame v gledališču na svetu. Leta 2010 ga je ustanovil poljski izseljenec z malijskimi koreninami Omar Sangare, ki je tudi umetniški direktor festivala, prireja pa ga gledališče Theatre Row na 42 ulici v središču Manhattna v New Yorku. Judovski pes je bil v New Yorku v hipu razprodan, zato so organizatorji razpisali dodaten termin in predstavo uvrstili med najboljprodajane. Rodman je predstavo, v angleškem jeziku, uprizoril že na 6. mednarodnem gledališkem festivalu Kolkata v Indiji, aprila letos pa z velikim uspehom tudi v Izraelu ter maja na Festivalu sodobnega gledališča WTF?!, Liberec, Češka. Prihodnje leto pa je ponovno povabljen v Izrael in sicer bo nastopil v Tel Avivu.



Predstava Judovski pes občinstvo seznanja s problematiko holokavsta in je nastala po istoimenskem romanu izraelskega avtorja

Judovski pes

Judovski pes foto: Promocijski material

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Zdravje se bo izboljšalo
Horoskop
Dnevni horoskop: Zdravje se bo izboljšalo
naslednji članek
Sta Lara in Franko par?
Resničnostni šovi
Sta Lara in Franko par?