jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Veste, kakšna je razlika med navadnim in grškim jogurtom?
| V.S.

Veste, kakšna je razlika med navadnim in grškim jogurtom?

Dreamstime

Tako grški kot navadi jogurt sta fermentirana mlečna izdelka, pridobljena iz mleka s pomočjo jogurtove kulture. Preverimo, kako prepoznati pravi grški jogurt ...

Grški jogurt je bolj gost in kremast od navadnega jogurta. Pridobivajo ga iz navadnega jogurta, tako da mu odcedijo sirotko. Doma si ga lahko naredite tako, da lonček navadnega jogurta stresete na cedilo in počakate, da se odcedi.

Foto: Dreamstime - Navadni jogurt

Jogurta sta si podobna po okusu, po sestavi pa vsebuje grški jogurt precej več beljakovin (9 g/100 g, navaden le 3 g) in maščob kot navaden jogurt ter manj ogljikovih hidratov oz. sladkorjev (laktoze). Zaradi teh lastnosti in popularnosti diet z malo ogljikovimi hidrati je grški jogurt v zadnjem času močno pridobil na popularnosti.

Napis grški jogurt je lahko samo na jogurtih, ki so izdelani v Grčiji, vsi ostali pa morajo imeti napis grški tip jogurta. Tako kot za vse, je tudi pri grških jogurtih obvezno branje deklaracij, saj se jogurti različnih proizvajalcev med seboj razlikujejo po številu različnih dodatkov.