julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

Tudi v službi jejte zdravo
| T.G.

Tudi v službi jejte zdravo

Hrana, Bodi zdrava

Konec s sendviči in prigrizki iz avtomatov.

Konec leta sklepamo novoletne zaobljube in ena najbolj pogostih je, da bomo bolj zdravo jedli. Včasih doma še kar gre, v službi pa se 'bašemo' s krekerji, rogljički in sendviči, hrano pa prepogosto kar pogoltnemo med delom, ne da bi v njej uživali. Pa se vendarle da jesti zdravo tudi med delovnim časom – le malce se je treba potruditi. Nekaj nasvetov:
• Če se ne morete upreti sendvičem, potem bo doma narejen sendvič s polnozrnatim kruhom, na katerega boste namesto majoneze namazali lahek sirni namaz, namesto nezdravih salam pa boste vanj narezali kumarice, papriko ali kako drugo zelenjavo veliko boljša izbira.
• Juha, ki je ena bolj zdravih alternativ. Skuhate lahko velik lonec juhe, ki jo nato razdelite na manjše porcije, ki jih zamrznete. Zvečer nato vzamete iz zamrzovalnika eno porcijo, ki se čez noč odtaja, zjutraj pa jo odnesete s seboj v službo.


• Ena najbolj zdravih malic je seveda solata. Sestavine lahko pripravite in narežete že prejšnji večer in jih spravite v posodico s pokrovom, zraven pa si namešate kis, oljčno olje, sol in poper in s tem v službi solato le še zabelite. Če imate občutek, da vas takšna malica na nasiti popolnoma, lahko po solati še vedno pojeste kakšno sadje.
• Hitra in preprosta izbira je tudi jogurt, ki ga lahko popestrite z dodatki. Namesto bolj redilnih sadnih jogurtov izberite raje navadnega, v katerega nato sami narežete koščke sadja, vanj dodate ovsene kosmiče ali različne oreščke ali ga osladkate z medom.
• Ostanki niso za v smeti! Jamie Oliver je iznašel preprost 'recept', s katerim poziva Angleže k temu, da bi za malico jedli doma pripravljene zdrave dobrote. In recept je precej enostaven – ko pripravljate kosilo ali večerjo, preprosto skuhajte malce več. Ostanke nato shranite v posodico, ki naj naslednji dan z vami 'potuje' v službo. Okusna malica bo tako nekaj, na kar vam sploh ne bo treba misliti in za njo se vam ne bo treba dodatno truditi.