cooper 1 Odkrito.si

Dokončno je počilo!

suma jane dark Svet24.si

Prebolela je bulimijo, sedaj je ponosna na svojih ...

vila Petisvet.si

Zaprosimo za pomoč vile - ljubljene angele ...

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

reka 2 Svet24.si

Glavna igralka in igralec skupaj tudi po ...

TANJA ŽAGAR Njena.si

Tanja Žagar delila 23 let staro fotografijo

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z drugačno podobo

Zaradi čustvene prizadetosti lahko hudo zbolite
| V.M.

Zaradi čustvene prizadetosti lahko hudo zbolite

Ste se kdaj počutili tako?, Pexels

Ste vedeli, da vam lahko nekateri ljudje povzročijo tako silovito čustveno bolečino, da zbolite? Pri občutljivejših posameznikih se neredko pojavijo srčne težave, ki lahko vodijo tudi v smrt …

Nekateri ljudje imajo takšno moč, da vam lahko povzročijo skoraj otipljivo notranjo bolečino. Razplamtijo čustva, da v prsih boli, v trebuhu tišči, ponoči vam misel nanje krati spanec, pojavijo pa se lahko tudi resne zdravstvene težave. Ne, ne gre za čudodelneže z nadnaravno močjo. Gre le za ljudi, ki imajo ali so imeli posebno mesto v vašem srcu.

O čem govorimo? Poglejte, zlasti če ste bolj nežne, občutljive narave, ste nemara opazili, da se vas v raznolikih odnosih, skozi katere vsakodnevno plujete, nekatere stvari bolj dotaknejo, kot druge. Sedaj pa pozornost usmerite na ljudi, s katerimi ste bodisi v mimobežnih ali globljih stikih, odnosih in razmislite, čigave besede imajo največjo moč?

Foto: Profimedia - Imate tudi vi takšno izkušnjo?

Najbrž se požvižgate, če vam kakšno zabeli oseba, ki vam nič ali bolj malo pomeni, precej drugače pa je, ko vas prizadene in/ali razočara nekdo, ki ste mu pustili v najbolj skrite kotičke vašega srca. Gre torej za ljudi, do katerih gojite globoka čustva; vam najbližje osebe, ki ste jim zaupali in verjeli, da vas bodo imeli vedno brezpogojno radi. Lahko gre za družinske člane, partnerja s katerim si ustvarjate življenje ali denimo prijatelja, za katerega ste bili prepričani, da bo vedno del vas.

To so torej ljudje, katerih mnenje in občutki so vam pomembni in ki vas lahko s svojimi dejanji prizadenejo tako močno, kot nihče na tem svetu. Zadajo lahko globoke čustvene rane, ki ne izzvenijo tako zlahka. Pravzaprav jih čas celi mnogo počasneje, kot bi si želeli, nemalokrat lahko bolečino pestujemo celo do te mere, da nastopi niz resnih zdravstvenih nevšečnosti, med katerimi ne gre spregledati niti težav s srcem, ki bi jih sicer pripisali povsem drugim dejavnikom …

Mnogi se po težkih izkušnjah zaprejo vase, zlasti zaradi strahu, da bi bili še kdaj tako močno prizadeti.