kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z zelišči do vitkejše postave

2. 1. 2019; 01.00
Avtor: K.K.
dreamstime_l_102329035

Zelišča foto: Dreamstime

Razkrivamo vam zelišča, ki pripomorejo k vitkejši postavi

Garcinia cambogia:

Eno izmed najpomembnejših sestavin za dosego cilja vsebuje velike količine hidroksicitrične kisline, aktivne sestavine izvlečka garcinije, ki pripomore do vaših željenih rezulatov, ima pa še mnogo drugih prednosti. Zavira apetit in lakoto, izboljša razpoloženje ter pomaga preprečiti hranjenje zaradi čustev, zavira maščobe.

Zeleni čaj:

Večina študij o izgubi telesne teže se osredotoči na epigalokatehin galat, ki je prevladujoča aktivna sestavina v izvlečku zelenega čaja. Vse študije kažejo, da je zeleni čaj povezan z vrsto bioloških učinkov, ki pozitivno vplivajo na zdravje in presnovo maščob. Zeleni čaj ima termogenetski učinek (izgorevanje maščob), zavira encime, ki sodelujejo pri kopičenju maščobe. Je tudi velik vir antioksidantov in pomaga pri dolgoročnem vzdrževanju telesne teže.

Gurmar

Gurmar ali Gymnema sylvestre je tradicionalno zelišče, ki se uporablja v ajurvedski medicini. Uporabljali so ga predvsem pri sladkorni bolezni in podobnih stanj spremenjenih vrednosti sladkorja v krvi. Aktivna učinkovina v tej rastlini je gimnemična kislina, ki upočasnjuje izločanje sladkorja v kri ter spodbuja rast celic v trebušni slinavki, ki proizvajajo insulin, hkrati pa vpliva tudi na naše receptorje za sladek okus, kar pomeni, da zmanjšuje hrepenjenje po sladkem.

Celoten članek si lahko preberete v reviji Maja!

Revijo Maja lahko prelistate tudi na spletu: Trafika24!

prejšnji članek
Namenite čas tudi sebi
Zdravje
Namenite čas tudi sebi
naslednji članek
Jakov Fak pokazal notranjost svojega doma
Življenjski slog
Jakov Fak pokazal notranjost svojega doma