julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

ana jaka 2 Njena.si

Jaka Hafner je postal očka!

Z zelišči do vitkejše postave
| K.K.

Z zelišči do vitkejše postave

Zelišča, Dreamstime

Razkrivamo vam zelišča, ki pripomorejo k vitkejši postavi

Garcinia cambogia:

Eno izmed najpomembnejših sestavin za dosego cilja vsebuje velike količine hidroksicitrične kisline, aktivne sestavine izvlečka garcinije, ki pripomore do vaših željenih rezulatov, ima pa še mnogo drugih prednosti. Zavira apetit in lakoto, izboljša razpoloženje ter pomaga preprečiti hranjenje zaradi čustev, zavira maščobe.

Zeleni čaj:

Večina študij o izgubi telesne teže se osredotoči na epigalokatehin galat, ki je prevladujoča aktivna sestavina v izvlečku zelenega čaja. Vse študije kažejo, da je zeleni čaj povezan z vrsto bioloških učinkov, ki pozitivno vplivajo na zdravje in presnovo maščob. Zeleni čaj ima termogenetski učinek (izgorevanje maščob), zavira encime, ki sodelujejo pri kopičenju maščobe. Je tudi velik vir antioksidantov in pomaga pri dolgoročnem vzdrževanju telesne teže.

Gurmar

Gurmar ali Gymnema sylvestre je tradicionalno zelišče, ki se uporablja v ajurvedski medicini. Uporabljali so ga predvsem pri sladkorni bolezni in podobnih stanj spremenjenih vrednosti sladkorja v krvi. Aktivna učinkovina v tej rastlini je gimnemična kislina, ki upočasnjuje izločanje sladkorja v kri ter spodbuja rast celic v trebušni slinavki, ki proizvajajo insulin, hkrati pa vpliva tudi na naše receptorje za sladek okus, kar pomeni, da zmanjšuje hrepenjenje po sladkem.

Celoten članek si lahko preberete v reviji Maja!

Revijo Maja lahko prelistate tudi na spletu: Trafika24!