cooper 1 Odkrito.si

Dokončno je počilo!

suma jane dark Svet24.si

Prebolela je bulimijo, sedaj je ponosna na svojih ...

vila Petisvet.si

Zaprosimo za pomoč vile - ljubljene angele ...

eksplozija gorica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Eksplozija v Gorici terjala tri ...

reka 2 Svet24.si

Glavna igralka in igralec skupaj tudi po ...

TANJA ŽAGAR Njena.si

Tanja Žagar delila 23 let staro fotografijo

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z drugačno podobo

Spoznajte resnico o zdravih maščobah
| Oglasno sporočilo

Spoznajte resnico o zdravih maščobah

Nujno potrebne maščobne kisline v majhnih količinah in v pravem ravnovesju imajo vlogo pri ohranjanju vida in delovanju možganov., Herbalife

Da boste zaužili dobre maščobe, uživajte več rib, če lahko, ali pa poskusite prehransko dopolnilo z ribjim oljem.

KAJ SO MAŠČOBE?

Zgodba o maščobah z vidika prehrane je bila včasih zelo preprosta: nasičene maščobne kisline so bile slabe, večkrat nenasičene maščobne kisline pa so bile dobre. Toda zgodba je malce bolj zapletena. Poudarek je na pravem ravnovesju maščob. Ločimo dve vrsti večkrat nenasičenih maščobnih kislin: omega-3 in omega-6. Najprej nekaj malega terminologije. Izraza omega-3 in omega-6 se nanašata na kemijsko strukturo maščobne kisline, maščobnih kislin omega-3 in omega-6, ki jih uživamo, pa je več. V vsaki skupini so nujno potrebne maščobne kisline – te moramo dobiti s hrano, saj jih naše telo ne more proizvesti. Nujno potrebne maščobne kisline v majhnih količinah in v pravem ravnovesju imajo vlogo pri ohranjanju vida in delovanju možganov*.

Foto: Herbalife - Zelenjava in sadje naravno vsebujeta pravo ravnovesje maščobnih kislin, zato se le potrudite in jih vključite v vsak obrok.

ALI JIH ZAUŽIJEM DOVOLJ?

Težava je, da je naša hrana prenasičena z maščobnimi kislinami omega-6, ne dobimo pa dovolj maščobnih kislin omega-31. Če tega ravnovesja ni, to lahko škodi zdravju. V telesu je preveč maščobnih kislin omega-6, te so v vsej hrani, npr. v ocvrtih živilih, pečenih živilih, čipsu, solatnih prelivih in slaščicah. Sočasno pa ne zaužijemo dovolj maščobnih kislin omega-3, zlasti iz rib, ob tem pa tudi iz zelenjave in oreščkov. Da boste zaužili dobre maščobe, uživajte več rib, če lahko, ali pa poskusite prehransko dopolnilo z ribjim oljem. Zelenjava in sadje naravno vsebujeta pravo ravnovesje maščobnih kislin, zato se le potrudite in jih vključite v vsak obrok.

Foto: Herbalife - Prehransko dopolnilo z maščobnima kislinama omega-3 EPK in DHK.

Naša rešitev: HERBALIFELINE MAX

Prehransko dopolnilo z maščobnima kislinama omega-3 EPK in DHK. Za riblje olje smo prejeli uradno priznanje organizacije Friend of the Sea. 

Več informacij: www.herbalife.si

* DHK ima vlogo pri ohranjanju vida. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK. 
DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK. 
1 Zárate idr. Clin Trans Med (2017) 6: 25.