Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naredite nekaj zase - pojdite na masažo!

11. 1. 2019; 01.00
Avtor: T.G./Revija Maja
masaža

Pri maderoterapiji se uporabljajo leseni pripomočki različnih oblik in velikosti. foto: Profimedia

Dr. Sanela Banović je tista zdravnica, ki zna na zanimiv način povedati stvari, ki jih marsikdo že ve, a se jih ne drži ravno najbolj. Ena njenih izjav je tudi ta, da Slovenci veliko damo na materialne dobrine, manj pa na svoje zdravje - ni nam na primer škoda dati denarja za najboljše dele za svoj avto, da pa bi dali denar za masažo in tako naredili nekaj dobrega zase, pa nam niti na misel ne pride. Naj bo torej ena vaših novoletnih zaobljub, da si boste večkrat privoščili masažo. Kakšno, pa izberite sami!

Klasična masaža

S klasično masažo poživimo krvni obtok, centralno in periferno živčevje, povečamo sposobnost mišic in regeneracijo tkiv, hkrati pa lajšamo bolečine, ki nas mučijo - naj bo to v križu, vratu, ramenskemu obroču ali sklepih. Je prijetna in sproščujoča, hkrati pa se po njej odlično počutimo.

Aromaterapija

Klasično masažo lahko kombiniramo tudi z aromaterapijo, pri kateri maser/ka uporabi eterična olja, ki nam prav tako kot sama masaža pomagajo k boljšemu počutju. Olje izberemo glede na svoj okus in potrebe - sivka pomirja, citrusi poživljajo, meta nas napolni z energijo …

Delna masaža

Če imamo specifične težave - na primer bolečine v ramenskem obroču in vratu ali pa v spodnjem delu hrbta, si lahko privoščimo le delno masažo, ki je tudi cenovno ugodnejša. Pri delni masaži se posvetimo le tistemu delu telesa, ki nas boli, in na ta način ublažimo težave.

Refleksna masaža stopal

Gotovo veste, da je na našem stopalu ogromno točk, ki so povezane s prav vsakim organom v našem telesu. Ko masiramo te točke, odkrivamo energijske blokade v telesu in vzpostavljamo normalen in uravnotežen pretok energije skozi organe.

Tajska masaža

Na podoben način kot refleksna masaža deluje tudi tradicionalna tajska masaža, pri kateri maser/ka pritiska na energijske točke po telesu, s tem pa ponovno vzpostavi neoviran pretok energije skozi telo. Pri tradicionalni tajski masaži smo med masažo oblečeni, lahko pa si privoščite tajsko masažo z aromatičnimi olji, ki je še bolj sproščujoča.

Športna masaža

Če ste zelo telesno aktivni, vam nedvomno prija tudi športna masaža, s katero razbremenimo utrujene mišice in prispevamo k uspešni regeneraciji. Športna masaža morda ni tako zelo prijetna in je v določenih trenutkih celo malce boleča, a je za športnike še kako koristna.

Masaža z vročimi kamni

Precejšnja novost pri nas je masaža z vročimi kamni, a gre v resnici za starodavno terapijo, pri kateri se uporabljajo vulkanski kamni. Toplo olje in vroči vulkanski kamni poživljajo krvni obtok, blagodejno vplivajo na mišice in pomirjajo. Za kamne je značilno, da imajo sposobnost dolgo zadržati toploto, med masažo pa jih terapevt polaga na energijske točke, tako da kamni svojo toploto v obliki termoterapije prenesejo na mišice.

prejšnji članek
Zakaj občutite bolečino šele dan ali dva po telovadbi?
Zdravje
Zakaj občutite bolečino šele dan ali dva po telovadbi?
naslednji članek
Vroč dopust priljubljenega para
Svet slavnih
Vroč dopust priljubljenega para