favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj jesti v času prehladov

25. 1. 2019; 03.00
Avtor: K. S.
profimedia-0315221075

Kihanje foto: Profimedia

Preverite, katera živila vam lahko v času prehladov in gripe najbolj pomagajo.

Težko se je trenutno izogniti raznim boleznim, sploh ker smo dnevno obdani z neštetimi virusi, bakterijami in podobno. Če ne druga, moramo iti na delovno mesto ali vsaj v trgovino. Dejstvo je, da je v tem času potrebno nekoliko bolj skrbeti zase, biti bolj aktivni, saj s tem jačate tudi svoje telo, ga delate bolj odpornega. Pri obrambi pred raznimi manjšimi boleznimi, kot je recimo prehlad, pa vam lahko pomaga tudi preudaren izbor hrane.

  1. Ingver in med

Ingverjev čaj preprečuje ali vsaj umirja slabosti, napenjanje in bruhanje, odlično pa se obnese tudi v boju poti gripam in prehladom. Lahko si ga umislite tudi v naribani obliki, kjer mu dodate med in limono. Naredite tako nekakšno zmes, ki dodobra prečisti vaša dihala. V koliko vam sam ingver ne sede, vsaj uporabite med. Lahko ga jeste na žlico ali vmešanega v čaju ali zgolj topli vodi. Pomagal bo predvsem pri bolečinah v grlu.

  1. Začinjena hrana

Seveda, to ni vedno za vse, saj različno prenašamo pekočo hrano. A na drugi strani ravno omenjeno odlično čisti naša dihala, odmaši zamašen nos. Privoščite si tako hren, uporabite v hrani poper, dobra pa je tudi ostra paprika, čili in podobno.

  1. Limonada

Pri tem se ne gre le za vitamin C, ampak tudi flavonide, ki pomagajo izboljšati vaš imunski sistem. Privoščite si sveže limone, ki jih vmešate v toplo vodo. Namesto limone (ali poleg nje) lahko uporabite tudi sveže iztisnjen sok pomaranče ali grenivke.

  1. Piščančja juha

Ja, to ni le mit, ampak resnica. Sveža piščančja juha vam bo pomagala pri prehladu, saj razgrajuje sluz in tako lajša samo dihanje

  1. Črno vino

Črno vino vsebuje antioksidante, ki pomagajo organizmu v boju proti raznim okužbam. Slednjega se vseeno izogibajte, vkolikor kašljate ali jemljete zdravila.

prejšnji članek
4 zanimiva dejstva o rdečem vinu
Svet slavnih
4 zanimiva dejstva o rdečem vinu
naslednji članek
Nujno: Ne odpirajte pošte, ukradli vam bodo vsa gesla!
Zdravje
Nujno: Ne odpirajte pošte, ukradli vam bodo vsa gesla!
#obraziavenija
obraziavenija