Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

Z riževo dieto nad previsok krvni tlak
| V.M.

Z riževo dieto nad previsok krvni tlak

Polnovredni naravni riž, Profimedia

Ste vedeli, da lahko visok krvni tlak uspešno znižate z riževo dieto? Pri tem je pomembno, da ne posegate bo belem poliranem rižu, saj slednji ni primeren za dieto.

Iščete naravne načine za zniževanje previsokega krvnega tlaka? Ljudski zdravnik Alfred Vogel se je tekom svojih nasvetov za zdravljenje po naravni poti dotaknil tudi priporočil za uravnavanje tlaka z riževo dieto.

Kot poroča, daje dieta razveseljive rezultate, bolnikom, ki so ji sledili, je namreč tlak padel, se je pa potrebno zavedati, da lahko uporaba belega poliranega riža vodi v slabokrvnost. Razlog tiči v tem, da je pri omenjenem rižu odstranjena zunanja plast celuloze, srebrna kožica in kalček, zaradi česar postane živilo razvrednoteno.

Vogel je tako poudaril, da je potrebno za riževo dieto brezpogojno poseči po polnovrednem naravnem rižu. "Le tako bomo imeli od riževe diete korist in krvni tlak bo padel, brez neugodnih stranskih pojavov." Naravni riž namreč vsebuje 9,5 – krat več hranilnih snovi, kot beli, polirani riž, zaradi česar predstavlja hranilo v pravem pomenu besede.

In kakšen je uspeh riževe diete? Zdravnik poroča o primeru, ki je po desetih tednih uživanja naravnega riža, skute in solat brez uporabe zdravil znižal krvni tlak za 40 mmHg. Za tem je imel bolnik dvotedenski dopust in zabeležil še dodatni padec tlaka v višini 20 mmHg. "Pri nadaljnji dieti se lahko tlak še bolj zniža. Tudi prožnost arterij se s takšno kuro izboljša."

Kaj se lahko zgodi, če imate previsok krvni tlak?