mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z riževo dieto nad previsok krvni tlak

1. 2. 2019; 01.00
Avtor: V.M.
Polnovredni naravni riž

Polnovredni naravni riž foto: Profimedia

Ste vedeli, da lahko visok krvni tlak uspešno znižate z riževo dieto? Pri tem je pomembno, da ne posegate bo belem poliranem rižu, saj slednji ni primeren za dieto.

Iščete naravne načine za zniževanje previsokega krvnega tlaka? Ljudski zdravnik Alfred Vogel se je tekom svojih nasvetov za zdravljenje po naravni poti dotaknil tudi priporočil za uravnavanje tlaka z riževo dieto.

Kot poroča, daje dieta razveseljive rezultate, bolnikom, ki so ji sledili, je namreč tlak padel, se je pa potrebno zavedati, da lahko uporaba belega poliranega riža vodi v slabokrvnost. Razlog tiči v tem, da je pri omenjenem rižu odstranjena zunanja plast celuloze, srebrna kožica in kalček, zaradi česar postane živilo razvrednoteno.

Vogel je tako poudaril, da je potrebno za riževo dieto brezpogojno poseči po polnovrednem naravnem rižu. "Le tako bomo imeli od riževe diete korist in krvni tlak bo padel, brez neugodnih stranskih pojavov." Naravni riž namreč vsebuje 9,5 – krat več hranilnih snovi, kot beli, polirani riž, zaradi česar predstavlja hranilo v pravem pomenu besede.

In kakšen je uspeh riževe diete? Zdravnik poroča o primeru, ki je po desetih tednih uživanja naravnega riža, skute in solat brez uporabe zdravil znižal krvni tlak za 40 mmHg. Za tem je imel bolnik dvotedenski dopust in zabeležil še dodatni padec tlaka v višini 20 mmHg. "Pri nadaljnji dieti se lahko tlak še bolj zniža. Tudi prožnost arterij se s takšno kuro izboljša."

Kaj se lahko zgodi, če imate previsok krvni tlak?

Kako na naraven način znižati krvni tlak?

Kako na naraven način znižati krvni tlak? foto: Profimedia

prejšnji članek
Twix in kava - kombinacija za sladkosnede
Svet slavnih
Twix in kava - kombinacija za sladkosnede
naslednji članek
Prva fotografija Janice Kostelić s sinkom
Svet slavnih
Prva fotografija Janice Kostelić s sinkom
#nasazenazenska
nasazenazenska