osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

nika kljun Njena.si

Olala: Nika Kljun kot vroča divja mačka

Cvetlica, ki v dom prinaša dobro voljo
| V.M.

Cvetlica, ki v dom prinaša dobro voljo

Primula ali jeglič, Pixabay

Lahko bi rekli, da so primule prijazen opomnik, da se zima počasi poslavlja in da nas bodo pričeli razveseljevati toplejši sončni žarki. Jo imate tudi v vašem domu?

Tudi vas razveseli pogled na živobarvne jegliče oz. primule? Že njihovo ime nam prijazno sporoča, da sodijo med cvetlice, ki v novem koledarskem letu prve razprejo svoje cvetne lističe. Čeprav gre za zelo razširjene vrne rastline, pa so nadvse priljubljene tudi kot lončnice, s katerimi si mnogi še pred pričetkom pomladi polepšajo domove in tako vsaj malo preženejo turobno vzdušje poslavljajočih se zimskih dni. Če torej želite vnesti v vaš dom vedrino ali pa bi radi razveseli svoje bližnje, potem bo primula kot nalašč za to, da poskrbite za malce dobre volje.

Foto: Pixabay - Zalivamo jih enkrat do dvakrat na teden.

Primule v lončkih cvetijo od februarja do maja, da pa vas bodo vse do toplih dni razveseljevale s svojimi cvetovi, je dobro vedeti, kako zanje skrbeti. Pri tem naj vas vodi misel, da jim bolj ustreza hladnejši prostor, če boste primulam namenili toplo okolje, vas bodo namreč kaj hitro opozorile, da se ne počutijo dobro - cvetovi bodo odpadli, listi pa se bodo obarvali rumeno. Odcvetele cvetove odstranjujte sproti, tako ne boste le spodbujali nastanek novih cvetov, temveč boste prispevali k preprečevanju morebitnih bolezni. Pa zalivanje? Tja do dvakrat na teden, velijo strokovnjaki.