mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tradicionalni letos v koralno rdeči

21. 5. 2019; 06.13
Avtor: B.P.
IMG_6294

Vabljeni na tradicionalni 14. dm tek foto: PR

Tekačice bodo s tekom ozaveščale o pomembnosti zdravega prehranjevanja naših otrok

Dandanes ima v Sloveniji vedno več otrok težave s prekomerno telesno težo. Z njo naraščajo tveganja za razvoj zdravstvenih težav, pogosteje pa se pojavljajo tudi psihične težave zaradi negativne samopodobe. V Resoluciji nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 - 2025 najdemo podatek, da zaradi obilice ponudbe nezdravih živil ter načina življenja v Sloveniji, debelost med otroci in mladostniki narašča. Delež čezmerno hranjenih in debelih otrok in mladostnikov se je v zadnjih tridesetih letih podvojil, kar je alarmantno. Med otroki se pojavlja tudi sladkorna bolezen tipa 2, ki je bila še do nedavnega značilna za odrasle. Predvidena rast sladkorne bolezni med prebivalstvom je 3 % vsako leto.

V Sloveniji ima vedno več otrok težave s prekomerno telesno težo foto: PR

Zato je hvalevredna akcija Združimo korake preko katere podjetje dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu vse Slovence in Slovenke. Iniciativa bo potekala celo leto, priključite se ji lahko z nakupom izdelkov, s sodelovanjem na različnih športnih dogodkih in aktivnostih. S svojo participacijo boste tako pomagali pri zbiranju korakov namenjenih slovenskim šolarjem. Vaše korake bo dm pretvoril v donacijo, ki bo osnovnošolcem pomagala k bolj zdravim prehranjevalnim navadam s tem, da jim bo darovala prehranske izdelke iz ekološke pridelave in zagotavljala pripomočke za zabavne učne ure gospodinjstva 5. in 6. razredom izbranih osnovnih šol po Sloveniji.

dm tek združuje ženske vseh starosti foto: PR

K tej akciji z dobrodelnim namenom lahko sami prvič prispevata že na 14. dm teku, ki bo že tradicionalno potekal v ljubljanskem Tivoliju zadnjo soboto v maju, ko bo park Tivoli obarvan koralno rdeče. Vsaka tekačica bo namreč oblekla svojo tekaško majico in se podala na 5 ali 10 kilometrsko traso. Izbor barve tekaških majic tokrat sledi letošnjim modnim trendom, ki zapovedujejo obvezno izbiro koralno rdeče barve vsaj v enem modnem detajlu. Tako bodo tekačice ne samo skrbele za svoje zdravje, zabavo in druženje, temveč bodo tudi v koraku z modnimi smernicami tega poletja.

Tekačice bodo letos v trendu z majčko v koralno rdeči barvi foto: PR

V smislu družbene odgovornosti pa gre dm še korak dlje. Pri pripravah na 14. dm tek so pri polnjenju darilnih vrečk za tekačice pomagali zaposleni podjetja Jazon d.o.o., ki skrbi za ustvarjanje trajnih delovnih mest za invalidne osebe in s tem prispeva k večji blaginji posameznikov in družbe kot celote. Darilne vrečke, ki so letos precej zajetne, so jim pomagali polniti zaposleni pri podjetju in pri tem odnesli levji delež te zelo zahtevne naloge.

Darilne vrečke so letos precej zajetne foto: PR

prejšnji članek
Takšno bo slovo od sina slovenskega glasbenika
Svet slavnih
Takšno bo slovo od sina slovenskega glasbenika
naslednji članek
Ne zamudite: poljub med Ireno in Rokom
Svet slavnih
Ne zamudite: poljub med Ireno in Rokom