reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Poletje je čas za razstrupljanje

12. 6. 2019; 03.00
Avtor: A.K.
Lubenica  je odlična za čiščenje telesa in hujšanje

Lubenica je odlična za čiščenje telesa in hujšanje foto: Dreamstime

Danes je toksinov v okolju več kot kdaj prej, zato je razstrupljanje ključnega pomena za naše zdravje, kažejo znanstvene raziskave.

Čedalje več ljudi se zaveda, da živimo v okolju, polnem strupov. Zato ni dovolj, da se očistimo samo od zunaj, temveč je priporočljivo tudi čiščenje telesa, torej razstrupljanje. Za telo je poletje najbolj primeren čas. Zaradi vročine se potimo, tako da telesu že s tem pomagamo odstraniti toksine. Kadar je v telesu le teh preveč, se pregreva in izdatno znoji.

Čez leto so se v našem telesu nakopičili razni strupi, (najpogosteje zaradi neustrezne prehrane), ki morajo ven, sicer se poslabša naše zdravje. Poleti je tudi veliko lažje zdržati ob surovi in lahki hrani, če je na izbiro še kaj drugega kot le jabolka in zelje. Prav tako je izbira sadja in zelenjave široka, med to pisano paleto sadja pa je še posebej priporočljiva lubenica, saj je to eno izmed najboljših živil za razstrupljanje. Je osvežujoča in okusna inje odlična za čiščenje telesa, hujšanje hkrati pa je še polna hranil.

Če se vam nabirajo maščobe okrog trebuha in ste pogosto utrujeni ter  vas napihuje, potem ni izgovorov – lotite se temeljitega razstrupljanja telesa, zlasti črevesja. Črevesje vpliva na naš imunski sistem, mentalno zdravje, razstrupljanje in hormone, zato mora biti prav ta organ v dobri kondiciji, če se želite dobro počutiti. Toda zaradi nepravilne prehrane, maščob, sladkorja in njegovih nadomestkov ter zdravil, alkohola in cigaret začne črevesje slabo delovati. Na srečo vaše teževe lahko rešite ob pravilni prehrani. Pri tem vam bo v veliko pomoč ravno lubenica.

Lubenica je eden izmed najbolj priljubljenih poletnih sadežev. Je izjemno zdrava, osveţilna, ima zelo malo kalorij in učinkovito čisti organizem. Lubenica je sestavljena iz približno 90 odstotkov vode, preostali del pa predstavljajo vlaknine, ki pozitivno delujejo na prebavo. Poleg tega lubenica skriva veliko vitamina A, ki je pomemben za zdravje oči in v boju z virusnimi infekcijami. Vsebuje tudi veliko vitamina C, ki izboljšuje delovanje imunskega sistema in je bogat vir vitamina B6.

prejšnji članek
Prihodnji teden nas čaka: Splavarjenje 2019!
Zdravje
Prihodnji teden nas čaka: Splavarjenje 2019!
naslednji članek
Največji zaslužkar med športniki
Svet slavnih
Največji zaslužkar med športniki