Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Povečajte možgansko moč s preprostimi vajami

4. 5. 2023; 04.00
Avtor: NJENA.SI
profimedia-0348620461

Ohranite vaše možgane fit. foto: Profimedia

Kot trenirate svoje telo, morate trenirati tudi možgane … le tako bodo ostali fit.

Večkrat lahko berete o hrani, ki pomaga vaše telo ohraniti vitalno. Za ohranjanje aktivnosti možganov pa vam na drugi strani priporočajo različne aplikacije na mobilnih telefonih. Tokrat vam zaupamo, kako to narediti brez tovrstnih pripomočkov.

  1. Najtežje naloge opravite zjutraj

Naši možgani so najbolj aktivni in produktivni zjutraj in tako je smiselno, da to tudi izkoristite. Prav tako ste sveže spočiti in motivirani. Imate torej pred sabo pomembno nalogo? Ne prelagajte jo na večer.

  1. Privoščite si dovolj pavz

Niste roboti in tudi vaši možgani ne morejo ohranjati koncentracije dolgo … če smo natančni, ohranjajo jo lahko natanko eno uro. Vzemite si tako redne premore, ki pa naj ne vključujejo gledanja v telefon. Pojdite na kavo, pojdite na svež zrak ali le v sosedno pisarno.

  1. Berite knjige

Branje je od nekdaj znano kot najboljši trening za možgane in seveda širjenje lastnega znanja. Vsekakor je priporočljivo branje strokovnega čtiva, a več kot odlično je prebiranje tudi raznih romanov, detektivk in podobnega.

  1. Redno telovadite

Kaj lahko sploh naredite za možgane tekom telovadbe? Nekaj najpomembnejšega! Dovajate mu kisik in to v večji količini kot sicer.

  1. Jejte pravo hrano

Da se izognete popoldanski zaspanosti in izmučenosti, morate v svoje telo vnesti pravilno hrano. Začnite jesti obroke kot so solata s tuno, oreščki in druge beljakovinsko bogata živila.

  1. Spijte dovolj vode

Pomanjkanje vode v telesu privede do vedno slabše koncentracije, to pa do vedno več napakpri opravljanju nalog ali zgolj vsakodnevnih aktivnostih. Počutili se boste utrujeni in brez energije. Imejte tako ob sabo vedno steklenico sveže vode.

  1. Ne odpovejte se spancu

Nobena naloga ni tako pomembna, da bi zanjo morali žrtvovati spanec. Vedite, kdaj je konec dne in kdaj tudi vi potrebujete počitek. Na noč morate spati 8 ur in pika.

prejšnji članek
V dobrodelni dražbi za Urbana zbrali skoraj 68 tisoč evrov
Svet slavnih
V dobrodelni dražbi za Urbana zbrali skoraj 68 tisoč evrov
naslednji članek
Ena najboljših vaj za krepitev prsnih in ramenskih mišic
Življenjski slog
Ena najboljših vaj za krepitev prsnih in ramenskih mišic