filip flisar Svet24.si

FOTO: Ko slovenski vrhunski športniki postanejo ...

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Lajšanje luskavice s presno dieto
| V.M.

Lajšanje luskavice s presno dieto

Tudi vas pestijo kožne nevšečnosti?, Getty Image

Pri luskavici je seveda zelo pomembno čiščenje in nega kože, hkrati pa na pojav močno vpliva tudi prehrana. Ste vedeli, da si lahko pomagate s presno dieto?

Luskavice se običajno lotimo z zunanjim zdravljenjem, a ker gre za zunanji odraz notranje bolezni, bi moralo biti notranje zdravljenje mnogo večjega pomena, ocenjuje v svoji knjigi ljudski zdravnik dr. Alfred Vogel, ki je ugotovil, da je mogoče kožno nevšečnost v veliki meri odpraviti s presno dieto.

Temeljita dieta s presno prehrano

Dr. Vogel navaja poročilo bolnice, ki se je kar 23 let borila z luskavico, vse dokler ni preizkusila temeljito dieto s presno prehrano. Čeprav je poprej preizkusila mnoge diete, žal z nobeno ni dosegla želenega uspeha, medtem ko je po marljivem sledenju predpisanega presnega jedilnika z navdušenjem ugotovila, da je luskavica izginila.

Foto: Dreamstime - V Sloveniji je med 30 in 40 tisoč ljudi z luskavico.

Kaj natanko je bolnica uživala?

Kot pojasnjuje zapis, je sedemdnevnemu postu sledila dieta sestavljena iz sadnih sokov, sadežev, orehov in koruznega kruha. Kosilo zajema presne solate in krompir, medtem ko za zajtrk in večerjo dieta predpisuje uživanje sadja.

Rezultati po nekaj tednih: Bolnica poroča, da je luskavica izginila, le tu in tam se je pojavil kakšen izpuščaj, ki je izginil v roku dveh dni.

Dr. Vogel je ob tem svetoval še pitje ledvičnega čaja. »Presna hrana je dala organizmu dovolj hranilnih snovi in vitaminov ter okrepila razne funkcije, zlasti ledvic. Če boste telo podprli še z dobrimi zdravili, boste dosegli še več. Ledvični čaj, zlata rozga in preparati kalcija vam bodo v najboljšo pomoč.«

Vir: A. Vogel, Ljudski zdravnik, Koristni nasveti za zdravje