Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Praktični nasveti za uporabo sveže mlete kave

14. 10. 2019; 03.00
Avtor: PR
mleta kava

Mleta kava foto: Dreamstime

Kava za marsikoga predstavlja jutranji ritual, ki prebudi in napolni z energijo. Vendar pa je kava lahko uporabna tudi pri številnih vsakdanjih opravilih. Tako si lahko po jutranji ali popoldanski skodelici kave z njo naredimo tudi piling za kožo, jo uporabimo pri čiščenju, osvežitvi zraka …

Čiščenje
Kavna usedlina je lahko odlično polirno sredstvo, ker je njena struktura groba. Uporabimo jo lahko za odstranjevanje zasušenih madežev, za čiščenje umivalnikov ali posode. V kolikor ji primešamo nekaj vode in jo s krpo razmažemo po lesenem pohištvu, bo le to bolj sijoče.

Piling


Sveže mleti kavi lahko primešamo žličko kokosovega olja in jo uporabimo kot piling za obraz. Tako si lahko privoščimo kavno razvajanje, ki obnavlja kožo, kofein v kavi pa je učinkovit tudi pri odstranjevanju podočnjakov.

Osvežilec zraka
Če se vam zdi, da ima vaš hladilnik neprijeten vonj, vanj postavite skodelico s kavno usedlino, ki bo posrkala neprijetne vonjave. Zrna sveže mlete kave lahko postavite tudi v omaro z oblačili, ki jim bodo pomagala ostati svežega in prijetnega vonja.

Volumen las
Strokovnjaki z Univerze Lübeck v Nemčij so ugotovili, da lahko nanašanje kave na lase pozitivno vpliva na rast in volumen las. Kavno usedlino vmasiramo, počakamo nekaj minut in speremo.

prejšnji članek
Kaj je tokrat 'ušpičila' Nina Šušnjara?
Moda&Lepota
Kaj je tokrat 'ušpičila' Nina Šušnjara?
naslednji članek
Prva brezglutenska kavarna v Sloveniji
Kulinarika
Prva brezglutenska kavarna v Sloveniji
#nasazenazenska
nasazenazenska