Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Po Jakobovi poti v Španiji letos rekordno število romarjev
| STA

Po Jakobovi poti v Španiji letos rekordno število romarjev

Jakobova pot v Španiji, Camino de Santiago, Profimedia

Znamenito romarsko pot Camino de Santiago v Španiji je letos znova obiskalo rekordno število obiskovalcev. Samo od januarja do konca novembra se je po Jakobovi poti podalo več kot 344.000 ljudi, kar je več kot v celotnem letu 2018, ko jih je bilo okoli 327.000, poročajo španski mediji. Ste že bili?

Španske oblasti so prepričane, da bo eno najstarejših romarskih poti v Evropi do konca leta obiskalo več 350.000 romarjev. Med njimi je bilo letos ob številnih Američanih zelo veliko tudi romarjev iz Nemčije, Italije, Portugalske in Francije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na Camino de Santiago se vedno znova podajajo tudi Slovenci. Maja 2018 je 841 kilometrov dolgo pot v spremstvu psičke vodnice v celoti v 21 dneh prehodil tudi slepi Slovenec Martin Močnik.


Letošnje leto je za romarsko pot že tretje rekordno leto zapored. Prvič se je na Camino de Santiago več kot 300.000 ljudi podalo leta 2017.

Cilj romarjev na Jakobovi poti je katedrala v Santiagu de Composteli v Galiciji na severu Španije, ki je ena izmed najpomembnejših katoliških romarskih središč.