lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

josip vodička Svet24.si

Umrl je 31-let star tekmovalec hrvaške 'Ljubezni ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Po Jakobovi poti v Španiji letos rekordno število romarjev
| STA

Po Jakobovi poti v Španiji letos rekordno število romarjev

Jakobova pot v Španiji, Camino de Santiago, Profimedia

Znamenito romarsko pot Camino de Santiago v Španiji je letos znova obiskalo rekordno število obiskovalcev. Samo od januarja do konca novembra se je po Jakobovi poti podalo več kot 344.000 ljudi, kar je več kot v celotnem letu 2018, ko jih je bilo okoli 327.000, poročajo španski mediji. Ste že bili?

Španske oblasti so prepričane, da bo eno najstarejših romarskih poti v Evropi do konca leta obiskalo več 350.000 romarjev. Med njimi je bilo letos ob številnih Američanih zelo veliko tudi romarjev iz Nemčije, Italije, Portugalske in Francije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na Camino de Santiago se vedno znova podajajo tudi Slovenci. Maja 2018 je 841 kilometrov dolgo pot v spremstvu psičke vodnice v celoti v 21 dneh prehodil tudi slepi Slovenec Martin Močnik.


Letošnje leto je za romarsko pot že tretje rekordno leto zapored. Prvič se je na Camino de Santiago več kot 300.000 ljudi podalo leta 2017.

Cilj romarjev na Jakobovi poti je katedrala v Santiagu de Composteli v Galiciji na severu Španije, ki je ena izmed najpomembnejših katoliških romarskih središč.