Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

6 nasvetov, da vas pregrehe ne speljejo z zdrave poti

12. 2. 2022; 03.00
Avtor: LizaMaja
kava, služba, delo, pitje kave

Kava foto: Profimedia

Ne govorimo o nikakršni strogi dieti, temveč o tem, kako se držati začrtane poti zdravega prehranjevanja. Okoli nas je polno priložnosti, da mimogrede zaidemo nazaj na stara pota hitre in nezdrave prehrane. Kako torej ohraniti motivacijo in se ogniti pastem?

1. Beljakovine

Tehtajte se le enkrat tedensko in vedno ob istem času. Jeste morda premalo beljakovin? Telo jih potrebuje za izgradnjo mišic in tkiv, kar poleg tega spodbudi izgorevanje maščob.

2. Bogat zajtrk!

Ste zajtrkovali, vendar vam ob enajstih, malo pred kosilom, že kruli po želodcu? Potem ste verjetno pojedli napačen zajtrk! Zjutraj raje pojejte nekoliko več. Na primer kosmiče z mlekom in sadjem. Ti nasitijo za dolgo časa - in potem boste za kosilo potrebovali le solato.

3. On se stalno masti

Vi bi radi shujšali, vaš dragi pa se sladka s čokoladnim sladoledom s smetano. Nič mu ne očitajte, temveč se učite od njega. Uživajte v manj grešnih stvareh, na primer v limoninem sorbetu. In tudi vašemu moškemu se bo prej ali slej začelo poznati, da dobri hrani ne zna reči ne.

4. Ne pozabite, kaj je vaš cilj

Večinoma se zgodi po dveh ali treh tednih: človek bi se najraje vrnil k starim prehranjevalnim navadam. Spomnite se, zakaj bi radi shujšali - zdravje, dopust, poroka - pomembno je, da imate pred očmi dosegljiv cilj. Sklenite pogodbo s sabo, identificirajte prepreke in jih načrtno odpravite.

5. Čaj in kava

Nezmožnost koncentracije je pogosto posledica spremembe prehrane. Vendar v tem primeru raje posezite po zelenem čaju in ne po kavi: tako boste ostali dlje časa budni in zmožni opravljanja nalog. Morda vam manjka hranilnih snovi. Tudi med hujšanjem bodite pozorni na uravnoteženo prehrano in zadosten vnos kalorij.

6. Zdravi prigrizki

Če želite shujšati, pred televizorjem grizljajte zelenjavne paličice. Če vam je to preveč dolgočasno, poskusite z zelenjavnim sokom. Lahko ga še izboljšate z zelišči, čilijem,

prejšnji članek
Kako se znebiti neprimernega vonja v stanovanju?
Zdravje
Kako se znebiti neprimernega vonja v stanovanju?
naslednji članek
Imate atletsko stopalo?
Zdravje
Imate atletsko stopalo?