Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 toplih nasvetov za porod brez partnerja

31. 3. 2020; 03.00
Avtor: Ana Kersnik Žvab, Davayaniyogadance.com
porod brez partnerja2
Vedno več porodnišnic prepoveduje prisotnost partnerja pri porodu zaradi korona virusa. Če si ena izmed bodočih mamic in se ti približuje dan poroda, ti toplo priporočamo branje te objave.

Prispevek je za bralke Njena.si pripravila svetovno priznana slovenska jogistka in pisateljica Ana Kersnik Žvab, https://devayaniyogadance.com

Želja skoraj vsake bodoče mamice je, da bi bil ob rojstvu otroka pri rojstvu otroka prisoten partner. Ta je pri porodu lahko odlična podpora, ampak v dani situaciji lahko ogrozi tvoje zdravje in zdravje ter predvsem življenje novorojenčka. Iz tega pogleda izhajajo tudi porodnišnice, ki dnevno sprejemajo odločitev, da partner ne sme biti prisoten. Naj te vsaj malo pomirim in ti dam nekaj predlogov, kako si lahko pomagaš.

Ane Kersnik Žvab

1. Sprejmi trenutno stanje in se osredotoči nase in na otroka

Priznati si in sprejeti situacijo v teh okoliščinah je pomembno, saj ravno strah in panika nas paralizirata. Vsak človek, ki je pod stresom, ne more normalno delovati in isto velja za žensko, ki se pripravlja na porod. Stanje napetosti in nesproščenosti povzroči to, da so mišice zategnjene in to vpliva na porod. Prva stvar, ki ti jo predlagam je, da sprejmeš to situacijo in se osredotočiš naše in na svojega otroka. Prav tako je dobro, da si porod vizualiziraš ter se poizkusiš čim bolj sprostiti z dihalnimi tehnikami. Vedno znova si ponovi: Vse bo v redu. Varna srm. Zmorem.

2.Ustvari si varen prostor, kjer boš rodila

Prostor, kjer boš rodila, naj ti bo prijeten. Prinesi si kakšno fotografijo, amulet, in sicer manjše predmete, ki tu dajo moč. Poveži se s partnerjem prek telefona. Oh ta današnja tehnologija nam omogoča čudeže.

3. Prisluhni sebi in si zaupaj 

Dobro premisli o svojem porodu, kaj želiš in kako. Na to si se pripravljala v šoli za starše. Močna si in zmoreš. Nihče ne more roditi namesto tebe. Zato zberi vso moč, ki jo imamo ženske v sebi in se skoncentriran nase.

4. Predhodno si porodno torbo in vse za novorojenčka doma.

Vse dobro premisli, saj tvojega dragega ne ob ob tebi, da bodo babice razumele, kaj potrebuješ. Prav tako se nagiba k temu, da bo vse čim bolj sterilno in čisto. (še dodatno).

5. Zadržuj se doma do poroda in čim dlje ostani doma 

Ko nisi prepričana, da že imaš dovolj redne popadke in če otročka normalno čutiš, potem ostani doma toliko časa, da resnično začutiš, da je prišel trenutek, ko ne moreš več čakati in prihaja čas poroda. V primeru, da boš prvič mamica prej pokliči v porodnišnico, kjer misliš roditi in opiši situacijo, da te usmerijo. Izberi porodnišnico, ki je najbližje tvojemu domu, zato da si lahko najhitreje in varno v njej.


Za celostno pripravo na porod ti svetujem knjigo Joga za nosečnice, ki jo lahko varno naročiš prek spleta in prejmeš na dom ali E-knjigo Fit joga nosečka, ki je tvoja takoj ob nakupu. Srečno.

Več o omenjenih izdelkih za pripravo na porod na https://devayaniyogadance.com/

#zdravjenaprvemmestu

Nasvete pa si lahko ogledate tudi v videoposnetku:

Delite med vse, ki jim teli napotki pridejo prav, saj so nosečke trenutno v neprijetnih situacijah in še dodatno pod stresom. Pomagajmo sestram, hčerkam, kolegicam, da bodo varno rodile svoje otroke, kljub koronavirusu in brez partnerjev.

prejšnji članek
Nepoznane bolezni so del zgodovine ...
Zdravje
Nepoznane bolezni so del zgodovine ...
naslednji članek
Nad viruse z mešanico česna, kisa in medu
Zdravje
Nad viruse z mešanico česna, kisa in medu