kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

6 najboljših topilcev maščob

24. 4. 2021; 01.00
Avtor: LizaMaja
fat-burning

fat burning foto: Profimedia

Jejte pametno, izberite ustrezne sestavine (fatburner = za hitrejše izgorevanje maščob) in poskrbite za polno delovanje hormonov vitkosti

Jesti in zraven še hujšati? Sliši se enkratno. Toda dejansko lahko uspe. Med vsakdanjimi živili lahko poleg tistih, ki redijo (na primer sladkor), najdete veliko takih, ki aktivno podpirajo izgubo kilogramov - in to brez tega, da bi bili lačni.

Za to poskrbijo zelo učinkovite sestavine, ki se v našem organizmu spremenijo v snovi, ki dobesedno stopijo maščobo.

Kako vse skupaj deluje? Prehranski strokovnjaki učinek teh snovi primerjajo z delovanjem pečice na goriva. Namesto da bi uporabljali les ali oglje, naše telo izgoreva maščobo v telesu. In šest najboljših topilcev maščob poskrbi, da presnova vedno dela s polno paro!

fat burning foto: Profimedia

Tiamin proti volčji lakoti

Tiamin ustavi volčjo lakoto in željo po sladkem. Hranilo vsebujejo polnozrnati izdelki, krompir in tunina. Namig: volčja lakota nima možnosti proti krompirju v oblicah s skuto!

Beljakovine za vitkost

Če zvečer zaužijete beljakovine, bo telo med spanjem izločalo povečane količine rastnih hormonov, ki pospešujejo porabo energije. Namig: za boljše spanje pred odhodom v posteljo popijte kozarec nemastnega mleka.

Cinarin presnovi maščobo

Cinarin spodbudi dejavnost žolča in okrepi presnavljanje maščob. Artičokin sok vsebuje še posebno veliko cinarina. Namig: učinek bo še večji, če kozarec soka popijete pred jedjo.

Krom zavira apetit

Krom uravnava občutek sitosti. Raziskave so pokazale, da ljudje, ki jim primanjkuje kroma v krvi, prepozno občutijo, kdaj so siti, in zato pogosto pojedo preveč. Veliko kroma vsebujejo pšenični kalčki, polnozrnati kruh, kreša. Namig: namaz na kruhu posujte z dvema žlicama kreše.

fat burning foto: Profimedia

Kofein zakuri kalorije

Kofein spodbudi proizvajanje toplote. Telo poskuša znova znižati temperaturo in tako porabi dodatnih 50 do 100 kalorij. Namig: kofein je še posebno učinkovit po jedi.

Vitamin C pokuri maščobo

Vitamin C razbije še tako trdovratne maščobne zaloge: maščobo razcepi in jo spremeni v energijo. Jagodičje vseh vrst je prava C-vitaminska bomba. Njihova barvila (flavonoidi) okrepijo učinek vitamina C za kar 20-krat! Namig: vsak dan pojejte pest jagodičja z mislijem.

fat burning foto: Profimedia

Dodaten kurilec maščob

Raziskave so pokazale, da imajo lastniki psov redkeje težave s telesno težo kot ljudje brez psa - preprosto zato, ker se želi štirinožec vsak dan sprehajati!

prejšnji članek
Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie Holmes!
Svet slavnih
Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie Holmes!
naslednji članek
Kaj si Nuša Rojs misli o slovenskemu Sanjskemu moškemu?
Resničnostni šovi
Kaj si Nuša Rojs misli o slovenskemu Sanjskemu moškemu?