favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Olivno olje je turboshujševalno gorivo

2. 6. 2020; 02.00
Avtor: Tea Dečman
HUJŠANJE, DIETA, OLIVNO OLJE

HUJŠANJE, DIETA, OLIVNO OLJE foto: Dreamstime

Si želite hitro in lahko pot do ploskega trebuščka? Skrivno orožje je olivno olje, pri katerem radi varčujemo, v prepričanju, da vsebuje ogromno kalorij.

Olivno olje je turboshujševalno gorivo, deluje pa najbolj na tiste celice in hormone, ki so odgovorni za raven trebušček, kar se po sedmih dneh pozna s tremi kilogrami manj. Si lahko predstavljate lepši začetek toplih dni?

Protitrebušna formula

Če želite hujšanje zelo pospešiti, strokovnjaki najprej svetujejo uživanje pustih beljakovin šestkrat dnevno. Mednje prištevamo pusto meso, ki znižuje raven kritičnih hormonov, dežurnih krivcev za maščobne blazinice na trebuščku, ter puste mlečne izdelke, bogate z aminokislinami, ki sproščajo oziroma topijo trebušno maščobo. Priporočamo pa še obilo jagodičevja, zelene listnate zelenjave, stročnice, krompir in vso ostalo zelenjavo, bogato z antioksidanti. Kajpak moramo omeniti tudi rdeči seznam živil. Izogibati se morate sladkorju in vsej predelani hrani, najbolj nevarni so industrijski ogljikovi hidrati, ki povzročijo naglo povečanje krvnega sladkorja, kar se najbolj pozna kje drugje kot na trebuhu. Recite ne tudi rdečemu mesu in transmaščobam, saj povzročajo celično vnetje in s tem posredno povečanje hormonov, ki so odgovorni za trebušno debelost.

Dovoljena je uporaba olivnega olja foto: Profimedia

Čudežni preliv

Če je težko verjeti, da vam olivno olje pomaga pri hujšanju, berite dalje. Olivno olje kroti občutek lakote: kajpak je povsem logično, da morate, če želite shujšati, zaužiti manj kalorij, kot jih potrebujete, vendar pa je ob dieti težko vztrajati, če vam kar naprej kruli v želodcu. Tukaj pa se odlično izkaže olivno olje. Verjetno ste že večkrat slišali, da občutek sitosti podaljšujejo beljakovine in vlaknine, vendar pa je olivno olje še učinkovitejše. Pohvali se lahko s kar 75 odstotki oleinske kisline, substanco, ki občutno podaljša občutek sitosti.

Kako naprej?

Tudi po koncu diete vsako jutro zaužijte najmanj 60 gramov pustih beljakovin, čim več neškrobne zelenjave, skodelico surove, hrustljave zelenjave z žličko olivnega olja. Za kosilo si privoščite 120 gramov pustih beljakovin, 1–2 porciji neškrobne zelenjave in kar 2 žlički olivnega olja. Za večerjo si vselej postrezite s kar 150 grami beljakovin, polovico skodelice škrobne zelenjave in dvema skodelicama neškrobne zelenjave z dvema žličkama olivnega olja. Na dan vam pripadajo kar tri malice. Ena naj bo čim bolj zelenjavna, z žličko olja, druga naj vsebuje porcijo pustih mlečnih izdelkov z nekaj dodanega sadja, tik pred spanjem pa pohrustajte še nekaj oreščkov. Lačni že ne smete biti, če želite shujšati za vse življenje!

Olivno olje naj bo vaš primarni vir maščob foto: Dreamstime

prejšnji članek
Duhovnik Božo iz serije Šverc komerc zapel in zaplesal kot Beyonce
Resničnostni šovi
Duhovnik Božo iz serije Šverc komerc zapel in zaplesal kot Beyonce
naslednji članek
Veste, kako zdrava je rabarbara?
Zdravje
Veste, kako zdrava je rabarbara?